Besplatni pregledi u Doljevcu

dom-zdravlja-doljevac
Dom zdravlja Doljevac

Akcija besplatnih pregleda koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja biće nastavljena u nedelju, 15. okobra, od 8 do 16 sati. Za razliku od prve, kada su 17. septembra, besplatni pregledi organizovani u kliničkim centrima i 58 opštih bolnica u Srbiji, ovoga puta uključiće se i domovi zdravlja, a radiće se ginekološki pregledi, ultrazvuk abdomena i PSA, odnosno specifični antigen prostate koji otkriva tumorske promene.

U doljevačkom Domu zdravlja, kako kaže glavna sestra Vesna Marjanović, ovakva vrsta pregleda sprovodi se, u kontinuitetu, godinama unazad i ovo nije nikakva novina što se tiče ove zdravstvene ustanove.

  • Od prošlog meseca naša ustanova je intenzivirala ovu vrstu usluga i pored rada u našim objektima mi smo pošli u sustret našim korisnicima. Tako smo prošlog meseca u prostorijama Udruženja invalida „Živeti uspravno“ u Doljevcu i u mesnim zajednicama u Perutini i Belotincu sproveli akciju preventivnih pregleda. Prema planu naših aktivnosti, ekipe lekara sutra i u petak biće u prostorijama Udruženja obelelih od cerebralne paralize u Doljevcu gde će sprovesti akciju besplatnih pregleda.- kaže za naš radio Vesna Marjanović.

Ona dodaje da svi zainteresovani građani mogu da dodju u prostorije udruženja da bi obavili besplatan pregled, bez obzrira da li imaju zdravstvenu knjižici ili ne.

  • Nastavak ovih aktivnosti biće u mesnim zajednicama u Perutini i Knežici gde će uslugu preventivnih pregleda pružiti korisnicima narodne kuhinje.- dodaje Marjanovićeva.

Usluge koje se pružaju građanima, a koji dođu na zakazanu lokaciju besplatnih pregleda, je pregled lekara , uzimanje krvi za laboratorijsku analizu, vrši se skrining na dijabetes, srčane bolesti, depresiju i kolorektalni karcinom. A oni pacijenti koji ispinjavaju uslove, odnosno nisu bolesni od respiratornih infekcija, mogu da prime i ovosezonsku vakcinu protiv gripa, istakla je glavna sestra doljevačkog Doma zdravlja.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *