home Društvo, Vesti Crveni krst Doljevac: Niz edukativnih akcija za najmladje školarce i predškolce

Crveni krst Doljevac: Niz edukativnih akcija za najmladje školarce i predškolce

Početkom školske godine, tradicionalno, doljevački Crveni krst pokreće niz akcija usmerenih na najmladje školarce, kao i predškolce. Tako je u nastavku akcije „Bezbednost dece u saobraćaju“ organizovan niz predavanja za učenike prvog razreda, kao i predškolce, kako bi se na njima razumljiv način, kroz predavanja i prikazivanje video materijala, objasnila pravila ponašanja u saobraćaju.

Tom prilikom djacima su podeljeni i pokloni, rančevi, narukvice, kačketi i raspored časova sa podsetnikom o saobraćajnim propisima za pešake. Edukacija ovakvog tipa sprovodi se cele nedelje.

Takodje, Crveni krst vrši i učlanjenje zainteresovane dece u podmladak ove organizacije, a kako kažu u ovoj organizaciji, tokom celog septembra aktivno promovišu i sabirnu akciju „Solidarnost na delu: Drug drugu“. U pitanju je akcija prikupljanja polovne garderobe, školskog pribora, udžbenika, koje će potom Crveni krst deliti deci iz socijalno ugroženih kategorija.

I ova akcija je tradicionalna i organizuje se svakog septembra u školi i PU „Lane“, kako bi se i siromašnoj deci pružila prilika da se pripreme za novu školsku godinu, ali i razvijao osećaj solidarnosti, timskog duha i empatije od najmladje dobi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *