Dan škole svečano obeležen prelepom predstavom svih učenika u Malošištu

Dan škole „Vuk Karadžić“ Doljevac svečano je obeležen u školi u  Malošištu fenomenalnom predstavom u kojoj su učestvovali svi učenici škole.

Ovaj svečani trenutak, recitacijom, je otvorila učenica petog razreda Elena Stojković, a zatim su se ređali zanimljivi skečevi, nastup hora, recitacije, ples, igre, vlaška kola….

Kako bi izgledao susret Vuka Karadžića sa decom 21.veka prezentovali su zanimljivom izvedbom učenici petog razreda ove škole, a inspirisan motivima priče našeg Vlaste Cenića.

Hor učenika u Malošištu, koji je predvodila nastavnica Maja Savić, izveo je pesme Đorđa Balaševića „Neki novi klinci“ i  „Ekskurzija“ Vesne Veljković, a zatim su učenice prvog razreda recitovale pesme zahvale Vuku za azbuku.

Zatim su svoja umeća u recitovanju i glumi pokazali i ostačli učenici, a za kraj predstave i proslave Dana škole, jer osim što škola u Malošištu neguje srpski jezik na temeljima reforme Vuka Karadžića, vole i uče i strane jezike, pa su učenici prvog i drugog razreda recitovali pesme na engleskom i ruskom jeziku.

Uz taktove „Vlaškog kola“ završena je zanimljiva i prelepa predstava škole u Malošištu koja je svake godine je na visi zadatka zahvaljujući kolektivu ove škole.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *