“Dani polja” u organizaciji Srednje škole Žitoradja odlična prilika za usavršavanje učenika

Manifestacija “Dani polja pšenice”, organizovana na školskoj ekonomiji Srednje škole Žitoradja, imajući naučni i ogledni karakter, bila je odlična prilika za edukaciju učenika ove škole, koji su tokom cele godine mogli da na oglednom polju posmatraju šest sorti pšenice i prate klijanje, rast, razvoj i sazrevanje kao i da uporede razlike između njih.To je, kažu u ovoj obrazovnoj ustanovi, bilo od nemerljivog značaja za obrazovanje i usavršavanje djaka, jer su na taj način mogli da uoče prednosti i mane svake sorte i čuju savete i preporuke za gajenje na većim površinama.

Ogledna polja su urađena zahvaljujući donaciji NS Novi Sad i koordinatoru, dipl.inženjeru poljoprivrede Vladi Mitroviću, a pored njega, ističu u školi, veliki trud uložili su i iz Poljoprivredno-savetodavne stručne službe Kuršumlija, zatim članovi opštinske uprave Kuršumlija, načelnica opštine Žitorađa, pomoćnik predsednika za poljoprivredu opštine Žitorađa, pomoćnik predsednika za finansije opštine Žitorađa, sveštenik, kao i koordinator i nastavnici poljoprivrednog smera i njihovi saradnici koji su sa učenicima vredno radili i učinili da ogledi kao i manifestacija budu uspešni. –Najveću zahvalnost dugujemo opštini Žitorađa na podršci u organizaciji, naglašavaju.

A da Srednja škola Žitoradja može da se pohvali nastavom na najvišem nivou, pokazuju i nagrade djaka.

Srednja škola Žitorađa se trudi da svojim radom i angažovanjem sa više aspekata promoviše značaj poljoprivrede, te je tako naš učenik Vladimir Usainović,  na svečanosti organizovanoj u Vrnjačkoj Banji, dobio diplomu “Dr Đorđe Radić” za izuzetno angažovanje u oblasti poljoprivrede tokom školovanja. Diploma inače,  nosi ime prvog srpskog doktora poljoprivrednih nauka, kaže za Radio Koprijan direktorka Srednje škole Žitoradja Milica Andrejev. –Ovo nas podstiče da nastavimo sa radom i nadamo se da ćemo se i naredne godine naći na istom mestu.

Nagrada je uspostavljena na inicijativu Srpske akademije nauka i umetnosti, Instituta za primenu nauke u poljoprivredi Beograd, Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. –

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *