Đaci ponovo u školskim klupama, časovi skraćeni u školama u Mekišu i Belotincu

Za učenike osnovnih i srednjih škola u centralnoj Srbiji završen je prvi deo zimskog raspusta i od danas su ponovo u školskim klupama.

Učenici su imali predah od desetak dana. Poslednji radni dan u školama bio je 28. decembar, a prvi deo zimskog raspusta zajedno sa praznicima i vikendima trajao je do 8. decembra. Kako kaže generalni direktor OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu, Goran Ilić, školska godina je nastavljena, ali su se pojedini problemi javili na samom startu. Naime, zbog kvara na kotlovima u Mekišu i Belotincu, danas će biti skraćeni časovi.

  • Procureli su kotlovi za grejanje u školama u Mekišu i Belotincu, kvar će biti što hitnije saniran i nadam se da će se nastava uskoro odvijati bez problema- rekao je Ilić.

On je dodao da su već u prvim danima 2019.godine, ušli u postupak javne nabavke i da će školski objekti  u ova dva naselja dobiti nove kotlove za grejanje.

  • Očekujem da će u toku drugog dela zimskog rasputa, koji je pred nama, biti rešen problem grejanja. Kotolovi bi tada trebalo da budu zamenjeni novim i da učenici i nastavnički kolektiv u tim mestima dobiju tople učionice- istakao je direktor Ilić.

Podsetimo, drugi deo zimskog raspusta za osnovce i srednjoškolce u centralnoj Srbiji počinje u petak 1. februara i traje do četvrtka 14. februara, a na njega se naslanja Dan državnosti, pa će se đaci u školske klupe vratiti 18. februara.

M.Jovanovic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *