Dodelom “Zlatne macole“ austrijskom filmu “2551.01: Dete”, reditelja Norberta Fafenbihlera, završen prvi Horor festival u Doljevcu

Ono što do sada nije bilo vidjeno u našem kraju, vidjeno je ovog vikenda na Festivalu horor filmova “Slaughter” u nekadašnjoj doljevačkoj klanici. Tri dana heavy metal zvuka i gledanja umetničkih horor filmova, dogadjaj nesvakidašnji ne samo za naše prilike nego i šire, završen je u nedelju dodelom dodelom nagrade “Zlatna macola”, koja je, na ovom premijernom festivalu, uručena reditelju Norbertu Fafenbihleru za austrijski film „2551.01: Dete“. Nagradu za autorski metal nastup poneo je bugarski sastav Rejuvenaton. Inače, predsednik žirija bio je Alin Ludu Dumbrava, a u žiriju su bili i Jovan Ristić i Marko Pišev.

Osim projekcije nagrađenog filma i remasterizovane verzije Leptirice, program su zatvorili nastupi grupa Kramer, Mud Factory, Rejuvenation i Metallica real tribute.

Tokom tri večeri publika je imala prilike da pogleda veliki broj horor filmova na tri bioskopska platna, medju kojima je bilo i premijernih prkazivanja, jednom 9D bioskopu, kao i koncerte domaćih i inostranih heavy metal bendova, koji su nastupali na dva stejdža.

Festival je organizovalo Udruženje građana “Komplos Art Factory”, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Opštine Doljevac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *