Doljevac: Drugarstvo, zajedništvo i radost za kraj Dečije nedelje

I/1

Nizom zanimljivih, kreativnih i edukativnih aktivnosti djaci OŠ “Vuk Karadžić” obeležili su Dečju nedelju i tako se pridružili svojim vršnjacima u celoj zemlji, s željom da na najlepši mogući način dočaraju snagu zajedništva, drugarstva i radosti.

IV/1

Doljevački mališani, od prvog do četvrtog razreda, danas su prelepim, simboličnim  porukama obeležili “crveni dan”. Pravili su srca, držeći se za ruke i puštali balone, kako kažu, za svu decu sveta.

III/1

Tokom Dečije nedelje, koja se ove godine obeležava od 2.do 8.oktobra,  čitan je i “Bukvar dečijih prava”, a na tu temu deca su, uz pomoć učitelja, pravila i pano. Ništa manja pažnja nije bila posvećena ni zdravim stilovima života. Bilo je puno sportskih aktivnosti i edukativnih radionica na temu zdrave hrane.

Za prvake je u Javnoj biblioteci u Doljevcu, početkom nedelje, bila organizovana predstava “Pažljivo”, kako bi se djacima od najranijeg doba skrenula pažnja na potrebu bezbednog učestvovanja u saobraćaju.

IV/1 i II/1
I/1 i III/1

Kako bi se naučili humanosti organizovana je akcija darivanja “Drug drugu”, kao i dodela diploma za kraj Dečije nedelje.

Inače, Dečija nedelja je najveća nacionalna manifestacija za zaštitu i promociju dečjih prava. Ove godine obeležava se pod sloganom “Veliko srce dece Srbije”, a ima za cilj da svu decu, u skladu sa njihovim uzrastom, željama i mogućnostima, uključi u društveni život i pokaže im da su, iako mali, ravnopravni članovi društva, čije se želje uvažavaju i cene.

J.K.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *