Dom za stara lica u Doljevcu: Uskoro trajno rešenje za poplave

Prilikom nedavnih poplava, jedan od najugroženijih objekata na teritoriji opštine Doljevac bio je Dom za odrasla i invalidna lica koji se nalazi uz samu reku Toplicu. Kako nam je rekao Dejan Radovanović, direktor Doma, nadležne službe  su uspešno spasile podrumske prostorije i namirnice koje su se nalazile u njima, ali se sada traži i trajno rešenje.

Ranije, kaže  nerešeni imovinsko-pravnih odnosi kočili su trajnu sanaciju objekta, pa je pri svakom iole ozbiljnijem povećanju nivoa reke dolazilo do plavljenja pojedinih prostorija.  Tako je bilo i prilikom nedavnih poplava. Ali, poučeni ranijim iskustvom radnici Doma su uspeli da iz prostorija koje su redovno da udaru bujice spasu sve što je tamo bilo skladišteno, tako da je sprečena daleko veća šteta.

Dejan Radovanović direktor Doma (Foto: Radio Koprijan)

Nakon povlačanja vode, u skladu sa propisima, sve poplavljenje prostorije su dezinfikovane, tako da se mogu koristiti bez opasnosti po zaposlene, kao i korisnike usluga ovog Doma.

Prema Radovanovićevim rečima pomoć za trajno saniranje zatražena je od  Ministartsva za rad, boračka i socijalna pitanja, te u ovoj instituciji očekuju da se uskoro reši problem koji godinama imaju sa poplavama. Dodaju da im je obećano oko 15 miliona dinara za izgradnju bedema, što bi preduzeće Vodoprivreda Srbije trebalo da uradi sa prvim povoljnim vremenskim uslovima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *