Dr Dejan Perašević, lekar i muzičar: Iz ordinacije, na koncert

perasevicVečeras će u Doljevcu biti nesvakidašnje veselo veče. Veliki broj muzičara, okupio se sa humanim ciljem. Pevaju kako bi prikupili novac za teško obolelu decu sa naše teritorije. Živeti sa cerebralnom paralizom veoma je teško, kako za obolele, tako i za njihove porodice, ali kada imate osećaj da vas neko razume i voljan je da vam pomogne, sve te nevolje lakše se podnose , a teškom i mukotrpnom životu daje se poseban smisao. To najbolje razumeju ljudi koji se svakodnevno susreću sa bolesnicima. Dr Dejan Perašević, iako je po vokaciji lekar urgentne medicine, zaposlen u Domu zdravlja u Doljevcu, muzičar je u duši. Paralelno sa edukacijom za lekarski zanat, bavio se i muzikom, a rezultat preplitanja ta dva poziva je humani, pesmi sklon lekar, koji ne odbija ni jedan humanitarni koncert, jer bolje no drugi zna da su pored medicine, ponekad mnogo delotvorniji topla reč i dobra pesma.
Tekstopisac, pevač, lekar, a pre svega humanista po logici stvari jedan je od učesnika večerašnjeg koncerta, jer je osoba koju, kada su humana dela u pitanju, ne treba zvati dva puta.

Vrlo rado sam prihvatio poziv da se pridružim vrsnim umetnicima na bini večeras, a humani motivi su razlog više, kaže u izjavi za radio Koprijan dr Perašević. Iako to možda nije vrsta muzike koju ja sviram, smatram do to i nije toliko bitno, jer sam uvek muziku delio samo na dobru i lošu.

Kako kaže,  uvek  je prihvatao pozive da učestvjuje na ovakvim dogadjajima, tako da mu je i ovoga puta bila čast da bude deo jedne  humane ekipe. Inače,  na koncert  će otići direktno iz ordinacije, pa iako će raditi ceo dan, ni malo mu nije teško da se odmah potom popne na binu i zapeva.

Kroz muziku sam pronašao ventil za oslobadjanje od stresa, jer medicina je poziv koji uzima celog čoveka, a ovo je ujedno i način da se nekome pomogne, tako da  je zadovoljstvo obostrano i strašno mi je drago zbog toga, naglašava dr Perašević.

Dodajmo na kraju i to da je, prema rečima organizatora  iz Javne biblioteke u Doljevcu, interesovanje za ovaj dogadjaj jako veliko, tako da su  sve  karte rasprodate.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *