Humanost i sećanje: U čast kolege nastradalog na Kosovu pre 25 godina doljevački policajci dali krv, u akciji DDR učestvovali i mnogi drugi humani ljudi

Na veliki odziv naišla je akcija dobrovoljnog davanja krvi (DDR) u Doljevcu, kada je ukupno 37 humanih stanovnika ovog kraja dalo krv. Veliki je bio i broj policajaca koji su dali krv.

Učinili su to, kako kažu, kako bi dali svoj doprinos ovoj humanoj akciji, ali i u čast kolege Dragana Stamenkovića iz Čečine, koji je pre tačno 25 godina, 14. juna, izgubio život braneći otadžbinu na Kosovu. Njemu u čast akciji su se, pored aktivnih pripadnika policije, odazvali i penzionisani policajci, saborci poginulog kolege.

Pored policajaca svoju humanost pokazali su i učitelji, kao i drugi ovdašnji stanovnici koji znaju da tim činom mnogima mogu dati novu šansu za život. Učiteljica Sanja Stanković krv je dala po četvrti put, a taj primer humanosti, namerava i dalje da sledi.

Priliku da još jednom da krv, po 40-ti put, nije propustio ni jedan od najčešćih dobrovoljnih davalaca krvi sa naše teritorije, Tomica Kulić iz Orljana. Kako kaže nastaviće i nadalje da se odaziva apelu zdravstvenih radnika da da krv, jer je svestan značaja ove dragocene tečnosti u spašavanju ljudskih života.

Inače, akcija dobrovoljnog davanja krvi organizovana je u Doljevcu uoči Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, koji se obeležava 14.juna, koji se ove godine obeležava pod sloganom Ne čekaj nezgodu. Preduzmi nešto. Daj krv. Daj sada. Daj redovno.“ Obeležavanje ovog datuma ima za cilj da se podigne svest o potrebi za bezbednom krvlju i krvnim proizvodima kao i da se iskaže zahvalnost dobrovoljnim davaocima krvi.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *