Javno komunalno preduzeće Doljevac dobilo kontejnere i kante za smeće za unapređenje životne sredine

Javno komunalno preduzeće Doljevac (JKP Doljevac) primilo je na korišćenje od Ministarstva za zaštitu životne sredine  48 kontejnera i 144 kanti za smeće kapaciteta 240 litara. Direktor JKP Doljevac, Dalibor Stamenković, izjavio je da će novi kontejneri biti postavljeni na javnim površinama duž glavnog puta od Pukovca do Knežičke reke. Deo ovih kontejnera koji su dati na korišćenje biće raspoređen i javnim preduzećima i ustanovama, dok će kante za smeće biti dodeljene ustanovama i malim pravnim licima.

Ovo predstavlja značajan korak ka unapređenju upravljanja otpadom u opštini Doljevac. Postavljanjem dodatnih kontejnera i kanti za smeće, očekuje se smanjenje nepropisnog odlaganja otpada i poboljšanje higijenskih uslova u opštini.

Dalibor Stamenković istakao je važnost očuvanja životne sredine i uputio apel građanima.

“Molimo sve naše sugrađane da odgovorno koriste nove kontejnere i kante za smeće i da prestanemo sa praksom pravljenja  divljih deponija. Samo zajedničkim trudom možemo očuvati našu sredinu čistom i zdravom za sve nas.” rekao je Stamenković

Apelujemo na sve građane da se pridržavaju pravila o odlaganju otpada i da zajedno radimo na očuvanju naše prirode. Čistija i zdravija životna sredina doprinosi kvalitetu života svih nas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *