home Društvo, Vesti JKP Doljevac kupilo vozilo za odvoženje smeća

JKP Doljevac kupilo vozilo za odvoženje smeća

Javno komunalno preduzeće Doljevac u cilju unapređenja sistema sakupljanja i odvoza otpada kvalitetnije usluge korisnicima i smanjenja rashoda kupilo je još jedan kamion.

U pitanju je, kako kaže direktor ovog preduzeća Dalibor Stamenković, kamion smećar-podizač kontejnera  čija je vrednost oko 3,5 miliona dinara, a sredstva su izdvojena iz lokalnog budžeta opštine Doljevac.

On dodaje da su veliki kontejneri postavljani ispred Akva parka Doljevac, kompanije „Leoni“ u Malošištu,  kao i na pojedinim grobljima po selima.

  • Vozni park našeg preduzeća je bogatiji za još jedno komunalno vozilo za odvoz otpada,  sve u cilju kvalitetnijeg i efikasnijeg obavljanja poslova  i očuvanju životnog prostora u našoj opštini- kaže Stamenković.

Istakao je da se trude da ulažu u opremu, a sve u cilju što bolje i kvalitetnije usluge našim sugrađanima.

  • Mi smo krajem pošle i početkom ove godine kupili nekoliko vozila , tačnije tri kamiona za odvoženje smeća i multifunkcionalni traktor sa daskom za sneg i bočni mulčer, mehaničkom rukom koja leti kosi jarkove i orezuje granje- dodaje direktor Stamenković.

Kako kaže sada imaju dobru tehničku opremljenost, trude se da redovno odvoze smeće iz naseljenih mesta i na kraju razgovora apelovao je na građane da komunalni i druge vrste otpada odlažu na za to predviđena mesta i na taj način daju svoj doprinos očuvanju životne sredine, jer ogromna sredstva se svake godine izdvajaju kako bi uklonili divlje deponije koje nesavesni građani prave  i time zagađuju okolinu.

M.J.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *