Još jedan incident u Leoniju, radnica pala u nesvest

Kako nam je potvrdio dežurni lekar u Leoniju u Malošištu medicinsko osoblje Doma zdravlja u Doljevcu je juče opet intervenisalo u fabrici  nakon što je jedna žena, radeći na liniji, izgubila svest. Po dolasku medicinske ekipe žena je vraćena svesti, ali je na putu prema  UKC Niš ponovo pala u nesvest. Prebačena je na odeljenje reanimacije i za sada nemamo ostale detalje o ovom dogadjaju.

Prema rečima jednog od radnika Leonija s kojim smo kontaktirali, stanje u ovoj fabrici postaje nepodnošljivo. Veliki broj radnika je na bolovanju, a radnici koji rade, na smenama su i po deset sati, skoro bez slobodnih dana u toku nedelje. On takodje kaže da im nadredjeni prete otkazima ukoliko se ne izbace targeti i uz “histerična dranja” primoravaju radnike da, preko svojih fizičkih mogućnosti, budu na liniji.

Inače, u medjuvremenu, na fb grupi Leoni Malošište, jedan od učesnika je objavio informaciju da su juče čak dve kolegenice ostale bez svesti na poslu, jedna na liniji jaguar, a druga na liniji mercedes. Kako se još dodaje u toj objavi radi se subotom, nedeljom, a neki timovi rade i po deset sati. Konstantno se funkcioniše uz tenziju, pritisak, nervozu, a radnici su nesipavani.

Povodom ovih dešavanja, koja nisu novina, javio nam se i poverenik sindikalaca Jure iz Leskovca  Predrag Stojanović koji kaže da je godinama već upoznat sa tim i sličnim problemima i da je više puta prijavljivao nadležnim inspekcijama ova dešavanja. “Očigledno boljitka nije bilo i zato još jednom pozivam kolege da se udruženim snagama  izborimo za svoja prava”, ističe za Radio Koprijan, a nakon nemilog dogadjaja od ponedeljka kada je jedna zaposlena žena u Leoniju u Malošištu nakon što se požalila na zdravstvene probleme tokom rada u prvoj smeni, kasnije u svojoj kući preminula.

Da podsetimo, u izjavi dostavljenoj našem radiju, Kompanija Leoni nije konkretno odgovorila na naša pitanja u vezi mobinga nadredjenih nad zaposlenima, dok na pitanje o produženom radnom vremenu i smenskom radu kažu da je rad u kompaniji organizovan onako kako propisuje Zakon o radu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *