home Društvo, Vesti Kovid ambulanta u Doljevcu beleži povećan broj pacijenata

Kovid ambulanta u Doljevcu beleži povećan broj pacijenata

Kovid ambulanta u Doljevcu poslednjih dana beleži povećan broj pacijenta koji se javljaju sa simptomima respiratornih infekcija ili simptomima sličnih infekcijom korona virusom. Zbog toga je  ova služba produžila radno vreme pa tako svakog radnog dana i vikendom radi u vremenu od 7 do 22 časa.  Prema našim saznanjima za 50 odsto, u odnosu na prethodni period, povećan je broj prvih pregleda. Doktori napominju da najveći broj trenutno zaraženih ima blagu kliničku  ili se malo osećaju loše, boli ih glava, imaju temperaturu koja nije preterano visoka. Boli ih grlo i simptomi  liče na prehladu i grip, tako da se infekcija kovidom u poslednje vreme  teško se razlikuje i da je testiranje glavni pokazatelj zaražavanja. Prema podacima oko 15 procenata bude pozitivno na virus korone na dnevnom nivou od ukupnog broja testiranih.

Lekari dodaju da su glavni simptomi omikron soja glavobolja, kijavica i bol u grlu, umor, bolovi u telu i mišićima, kratkoća daha ili problemi sa disanjem, mučnina, povraćanje i dijareja. I istakli su da građani ne treba da se leče sami i čekaju misleći da će simptomi proći sami od sebe već da se jave lekaru.

Dodaju, da je vakcinacija i dalje najbolji način, i jedino rešenje, da se zaštitimo od korona virusa, bez obzira koji soj je u pitanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *