Leoni raspisao konkurs za stipendiranje studenata

Leoni

Kompanija Leoni stipendiraće u narednom periodu 15-oro studenata Mašinskog, Elektronskog i Ekonomskog fakulteta u Nišu, a nakon završetka studija obezbediće im i zaposlenje. Ovo je samo jedan segment poslovo-tehničke saradnje ove kompanije i tri niška fakulteta, koja je juče ozvaničena, a ima za cilj, pored stipendiranja najboljih, podsticanje zapošljavanja studenata i podizanje nivoa njihove konkurentnosti na tržištu rada.

Konkurs za stipendiranje za tekuću školsku godinu već je otvoren i traje do 15.decembra, a prema planu finansijski podstrek dobiće  7 studenata Mašinskog fakulteta, 4 studenta Elektronskog i 4 Ekonomskog fakulteta. Pravo da se prijave imaju akademci završnih godina osnovnih i master studija sa prosečnom ocenom iznad 8,5, sa srednjim znanjem engleskog jezika, a prednost će imati oni koji su već radili na nekim projektima i učestvovali u vannastavnim aktivnostima. Nakon završetka studija ti mladi ljudi imaće mogućnost da zasnuju radni odnos u trajanju od najmanje 20 meseci u kompaniji Leoni, rekla je radio Koprijanu specijalista za komunikacije u sektoru ljudskih resursa u kompaniji Leoni, Anica Divac.

LEONI FBInače, kako ističe naša sagovornica ovakav vid saradnje originalna je ideja rukovodstva Leonija  u Srbiji, mada  slični projekti postoje u Ukrajini gde takodje imaju svoje pogone. –Pratili smo potrebe naše kompanije, kao  i stanje na tržištu rada  u ovom delu zemlje gde poslujemo, i došli do zaključka da su nam dragoceni  stručni kadrovi, uzimajući u obzir težnju kompanije da se dalje širi i razvija. Zato smo pokrenuli ovaj projekat. Inače, ta interakcija je na obostranu korist, jer privreda ulaže u obrazovanje, a  obrazovanje to vraća kvalitetnim kadrovima.

U planu su takodje i posete studenata i profesora fabrikama u Nišu, Malošištu i Prokuplju, radi razmene iskustava. Takodje, biće organizovana i takmičenje u studijama slučaja, gde će studenti imati priliku da analizom poslovne situacije i predlaganjem rešenja iskažu svoje menadžerske sposobnosti, tako unaprede svoje znanje i steknu potrebna radna iskustva.

Podsetimo, Leoni je kompanija za proizvodnju kablova koja ima pogone u Prokuplju, Malošištu i nedavno otvoreni pogon u Nišu i jedan je od najvećih poslodavaca u ovom delu zemlje. U fabrici u Malošištu trenutno radi oko 2800 ljudi, a ukupno 5000 njih za poslodavca ima baš ovu kompaniju. Taj broj će rasti i dalje, jer fabrika u Nišu još uvek nema pune kapacitete, a prema nekim najavama očekuje se izgradnja još jednog pogona u Kraljevu.

Ovde možete preuzeti kompletan tekst konkursa link

 J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *