Miholjski susreti sela u Malošištu-Bogat večernji program za posetioce, takmičarski deo u prepodnevnim satima

Manifestacija Miholjski susreti sela biće održana po drugi put u Malošištu. Ovu manifestaciju finansijski je  podržalo Ministarstvo za brigu o selu, a organizator je Javna biblioteka u Doljevcu uz podršku lokalne samouprave Doljevac. Bogi Mitić direktor ove kulturne ustanove ističe da će se Miholjski susreti sela u Malošištu održati 23. i 24.septembra (petak i subota) u centru sela s početkom od 19 sati uz bogat kulturno-umetnički i zabavni program. Zvezde prve večeri biće Biljana Jevtić i Aleksandar Ilić, a druge večeri, u subotu, rok bend „Alhemija“ iz Malošišta. Takođe, biće organizovano i takmičenje u šahu, ali i nadmetanje u pecanju na privatnom ribnjaku Nenada Stojiljkovića. Prema planu, manifestacija biće održana na platou ispred Doma kulture u centru sela, a tokom dana i večeri biće izloženi i štandovi sa starim srpskim jelima koje će posetioci moći da degustiraju. Organizator je pozvao takmičare da se prijave za nadmetanje u raznim kategorijama putem telefona 018/870-814 ili lično u predviđeno vreme pre početka takmičenja.

U petak, 23.septembra, od 9 do 17 sati u prostorijama Javne biblioteke u Doljevcu biće održano takmičenje u šahu, ekipno i pojedinačno, a takmičenje će pratiti i ocenjivati stručni žiri.

Od 19 sati ispred Doma kulture u Malošištu počeće  kulturno-umetnički program, a učestvovaće folklorna sekcija “Opančići” koja radi pri Javnoj biblioteci, folklorna sekcija iz Šainovca, KUD Jasenica iz Jasenice, Martin Blagojević, zdravičar. Za dobru pesmu i fino raspoloženje biće zaduženi lokalni pevači Miroslav Stojković Ćosa, Zoran Mičić, Dragan Stojanović Žabac, Petar Cvetković, Srđan Jovanović Cika, Dunja Tošić koja će otpevati izvornu pesmu kao i Ratka Živković.

Od 21.00 čas sve prisutne uveseljavaće Biljana Jevtić i Aleksandar Aca ilić, a sve izvođače pratiće orkestar Gorana Ilića iz Merošine.

U subotu, 24.septembra, biće organizovano takmičenje u šahu, ekipno ili pojedinačno, ali u Domu kulture u Malošištu

Takođe, biće održano i takmičenje u pecanju, u vremenu od 10 do 14 sati, pored Maloških bara na privatnom ribnjaku Nenada Stojiljkovića, a prema kriterijumima organizatora takmičiće se u jednoj grupi deca do 16 godina, a u drugog deca starija od 16 godina.

Tokom dana održaće se i takmičenje u pikadu, ali samo za pripadnice lepšeg pola, a stručni žiri u vremenu od 16 do 18 sati nastojaće da se takmičenje održi po svim pravilima.

Od 19 sati počinje  kulturno-umetnički program i nastupiće Ansambl Branko iz Leskovca koji će sve prisutne zabavljati grčkim i starim izvornim pesmama.

Od 20.40 sati  nastupiće plesači plesne škole “Feniks” iz Niša, plesna škola koja radi sa decom iz Doljevca, a koja će nastupiti pred ovdašnjom publikom i predstaviti se modernim plesovima;

Od 21.15 sati nastupiće grupa “Alhemija” iz Malošišta, koja će prirediti rok koncert

Tokom manifestacije Miholjski susreti sela u Malošištu biće izloženi i štandovi sa starim srpskim jelima koje će pripremiti Crveni krst iz Doljevca i Udruženje invalida „Živeti uspravno“.

Direktor Javne biblioteke Doljevac Bogi Mitić se na kraju razgovora zahvalio Ministarstvu za brigu o selu i lokalnoj samoupravi Doljevac na podršci i pomoći  i pozvao građane da prisustvuju ovoj manifestaciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *