home Društvo, Vesti Nadležni upozoravaju da se više neće tolerisati bacanje smeća na divlje deponije

Nadležni upozoravaju da se više neće tolerisati bacanje smeća na divlje deponije

Smetlište u Orljanu

Da ima neodgovornih i bahatih pojedinaca kojima je zagadjivanje i ruženje životne sredine redovna praksa nije tajna, a nažalost nije baš ni retkost. Zato i ne čudi što i dalje redovno gledamo gomile smeća i šuta na divljim deponijama ili pored puta. Gotovo svako selo u opštini ima po neku divlju deponiju, neka i više njih, a iako ih radnici JKP stalno uklanjaju, to ne sprečava pojedince da, po navici, i dalje otpad bacaju tamo gde mu nije mesto.

Smetlište u Malošištu

Kao što se vidi na priloženim fotografijama u našem kraju, i dalje ne postoji dovoljan nivo svesti o potrebi očuvanja kraja u kojem živimo, a da ne govorimo o ružnim slikama koje svaki putnik namernik koji prolazi ovuda može da vidi.  Ove fotografije zabeležene su u Malošištu i Orljanu. Nažalost, nisu ovo samo izolovani slučajevi, slične slike mogu se videti i u drugim selima.

Iz tog razloga kako kažu nadležni, u narednom periodu biće preduzete pojačane mere kako bi se ovoj ružnoj praksi stalo na put. Svako ko baca otpad na mesta koja za to nisu predvidjena suočiće se sa kaznama. Nakon što se utvrdi ko je bacio smeće nadležni će, pored novčane kazne, obavezati prekršioca da bačeni otpad ukloni. Ukoliko nije u mogućnosti da to uradi, smeće će ukloniti JKP Doljevac, ali će troškovi tog posla biti naplaćeni prekršiocu.

Takodje, na broj telefona 069 88 00 219, komunalnom i inspektoru za zaštitu životne sredine,  gradjani mogu prijaviti lice koje zateknu da baca otpad na neodgovarajuća mesta.

One thought on “Nadležni upozoravaju da se više neće tolerisati bacanje smeća na divlje deponije

  1. Po selima sirom Valjeva se razbacuje smece kao nikada do sada. Mladi ljudi sa najnizom stopom vaspitanja i ne kultirom bezobzirno unistavaju ekologiju i lepotu sela. O gradu da i ne govorimo. To je uzas. Poslednji oblik bahatosti i ne vaspitanja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *