Niški sajam knjiga, 22-29.novembar, večeras svečano otvaranje

PLAKAT-Sajam-knjiga-2017Ovogodišnji niški  Sajam knjiga, 54. po redu, biće večeras od 18 sati  svečano otvoren , u hali Čair, i trajaće do 29. novembra. Organizator sajma, Niški kulturni centar, potrudio se da dovede naše najveće i najznačajnije izdavačke i knjižarske kuće, sa izdanjima iz oblasti lepe književnosti, umetnosti, svih naučnih i tehničkih oblasti, rekao je Goran Stanković iz Niškog kulturnog centra.

  • Niški Sajam knjiga će 22. novembra od 18 sati svečano da otvori pesnik, esejista, leksikograf i akademik Milosav Tešić, a Sajam je ove godine specifičan po tome što će poseban deo biti posvećen stripovima.– rekao je Stanković.

Organizatori najavljuju preko 80 izdavača koji će izlagati od 22. do 29. novembra u hali “Čair”, a novina su i “gosti dana” sa kojima će posetioci moći da se druže.

Kako je dodao i  ove godine biće prisutni štandovi sa rečnicima i udžbenicima stranih jezika, izdanjima za decu i antikvarnim knjigama, naučno-popularnim i enciklopedijskim izdanjima, ali po prvi put biće priređen i mini sajam stripa. Mini Sajam stripa, na koji se ulaz neće naplaćivati, organizuje Udruženje ljubitelja stripa “Branko Plavšić”.

Moto sajma je “Pohvala knjizi” i organizatori navode da su ove godini vodili računa da sadržaj bude što raznovrsniji, a od ključnih izdavača su gotovo svi potvrdili dolazak i najavili popuste.

Osim toga, dodaju, posetioci će moći da prisustvuju i prezentacijama i književnim večerima svojih omiljenih autora i od njih dobiju autogram i posvetu.

U četvrtak, 23. novembra, gost dana na Sajmu biće Dejan Stojiljković, književnik i romanopisac iz Niša. On će tom prilikom predstaviti svoj roman „Olujni bedem“.

U petak, 24 novembra, gost dana biće dr Zoran Živković, književnik, romanopisac i profesor iz Beograda. On će predstaviti svoje novo izdanje Trilogija papirus i Skrivena kamera u okviru „Sabranih dela“.

U subotu, 25. novembra, posetiocima sajma predstaviće se Predrag Marković, književnik i romanopisac iz Beograda, svojim romanom „Zavodnik ništavila“.

U nedelja, 27. novembara, tokom dana posetioci će moći da se druže sa  Željkom Pahekom, strip-autorom iz Beograda i Vladimirom Krstićem- Lacijem, strip-crtačem iz Niša.

Podestimo, pojedinačna ulaznica od ove godine umesto 100, košta 120 dinara, a karte za grupne posete su i dalje 50 dinara. Novina je ove godine karta koja košta 400 dinara i koja važi svih 7 dana trajanja Sajma.

M.J

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *