Nizom aktivnosti obeležava se Dečija nedelja u ovdašnjim školama

Dečija nedelja obeležava se na adekvatan i zanimljiv način u OŠ „Vuk Kardžić“ u Doljevcu, a ove godine akcent je stavljen na nasilje nad decom.

Kako kaže doljevački pedagog Jelena Stojković ovo je prilika da se skrene pažnja javnosti na ovaj problem i da se iskaže nulta tolerancija prema nasilju nad decom i da se zaštiti svako dete u našem društvu.

  • Naša škola je organizovala prvog dana čitanje Bukvara dečijih prava. Drugog dana društvo umetnika „Svetionik“ organizovalo je kviz Pitalice-sveznalice, a pobenik je dobio, kao nagradu, knjigu- rekla je Jelena Stojković u izjavi za radio Koprijan.

Prema njenim rečima danas su deca iz mešovite grupe i predškolci Predškolske ustanove „Lane“ i učenici prvog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ bili na prijemu kod rukovodstva lokalne vlasti.

  • Mališani su danas, prilikom prijema, recitovali stihove na temu dečijih prava i poklonili im likovne radove. Četvrtog dana učenici će doneti od kuće voće i provrće i razgovaraće sa svojim nastavnicima o zdravoj ishrani, zdravom životu i usvajanju zdravih navika i stilova života- istakla je Stojkovićeva.

Poslednjeg dana obeležavanja Dečije nedelje planirano je da učenici zajedno sa učiteljima i nastavnicima izrade pano i pripreme predstavu sa temom „Moje pravo da živim srećno i zdravo“.

Ona je ovom prilikom pozvala sve roditetelje, bake i deke da prisustvuju priredbi i uživaju u programu i obeležavanju Dečije nedelje.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *