home Društvo, Vesti Od 1.juna nove cene gradskog i prigradskog prevoza, karte na lokalu već poskupele

Od 1.juna nove cene gradskog i prigradskog prevoza, karte na lokalu već poskupele

Od 1.juna, prema najavama iz Direkcije za gradski prevoz Grada Niša, poskupeće cene karata, te će tako umesto 60 dinara, Nišlije će kartu za prvu zonu u gradskom prevozu plaćati 80 dinara, u dve zone cena će biti 105, a u tri 120 dinara. Mesečne i polumesečne karte takodje će poskupeti, a s obzirom na to da veliki broj djaka iz našeg kraja koji koriste i usluge gradskog prevoza na putu do škole evo koliko će ih to dodatno koštati.

Naime, prema objavljenom cenovniku, mesečne karte za prevoz redovnih učenika srednjih škola u prvoj zoni biće 1850 dinara, u prvoj i drugoj zoni 2460, a u sve tri 3085 dinara. Ove cene važiće i za prevoz redovnih studenata. Trenutno iznos koji se izdvaja za prevoz je 1385, 1845 i 2315 dinara, što znači da se radi o poskupljenju od 465, 615 i 770 dinara u zavisnosti od zone.

Cene javnog gradskog i prigradskog prevoza poslednji put su, kako kažu nadležni, promenjene pre korone u 2020. godini.

S druge strane cene prevoza na lokalu već su promenjenje, naravno naviše. Tako je, recimo, cena mesečne djačke karte, od pre dva meseca, umesto 5600 dinara na relaciji Niš-Doljevac korigovana na 6650 dinara, a trenutno nema informacija o tome da li će i ove uvećane cene biti dodatno korigovane od 1.juna. Prema informacijama koje se mogu dobiti pozivanjem call centra Niš-ekspresa, autobuskog prevoznika koji jedini saobraća na celoj teritoriji opštine Doljevac, o eventualnom povećanju cene mesečnih djačkih karata više informacija imaće posle 25 maja.

Inače, novi cenovnici odnedavno takodje važe i za pojedinačne i povratne djačke i redovne karte.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *