Opština Žitorađa nagradila najbolje osnovce

vukovci 3Predsednik opštine Žitorađa Slađan Mladenović dodelio je prigodna priznanja najboljim učenicima Osnovne škole „Toplički heroji“ u Žitorađi. Dodela priznanja održana je u Etno kući u ovom mestu.

Pored novčanih nagrada, vukovci su kao priznanje za svoj trud i izuzetan uspeh u toku školovanja poslati na letovanje u Crnu Goru u trajanju od 10 dana.

Nagrade i priznanja dobili su Saška Krstić iz Rečice, Nikola Losić iz Izvora, Mihajlo Stanojević iz Podine, Ivana Kocić iz Žitorađe, Anđelija Stanković iz Žitorađe, Tijana Kostić iz Žitorađe, Marija Stanković, koja je bila đak generacije, iz Žitorađe, Anđela Radonočević iz Žitorađe, Nevena Veselinović iz Držanovca, Vanesa Đorđević iz Đakusa, Danilo Petrović iz Samarinovca, Jovana Pavlović iz Gornjeg Crnatova i Nikola Veličković iz Badnjevca.

-Radosni smo zbog nagrada koje smo dobili i drago nam je što lokalna samouprava vodi računa o mladima. Ovo je još jedan dokaz da se rad i učenje isplate, složili su se odlikaši.

Ideju o nagrađivanju najboljih učenika ustanovio je prošle godine aktuelni predsednik opštine Žitorađa Slađan Mladenović. Prema njegovim rečima, dužnost i obaveza lokalne vlasti je da vodi računa i brine o dobroj deci.

-Ovo je mali trošak za opštinu, a deci puno znači. Nadam se da će ovakav odnos opštine prema učenicima podstaći ostalu decu da ostvaruju što bolje rezultate u školi, rekao je Mladenović na dodeli nagrada u Žitorađi.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *