OŠ u Orljanu dobila video nadzor

Istureno odeljenje Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Orljanu ovih dana dobilo je video nadzor, tako da je kako ističu nadleženi, time višestruko povećana bezbednost dece, koja pohadjaju ovu četvorogodišnju školu, njih 50-tak.Inicijativa je potekla od učitelja i roditelja decе iz ovog sela, koji su se peticijom i zahtevom obratili lokalnoj samoupravi, tražeći postavljanje video nadzora.

Naime, s obzirom na to da je lokalni put koji prolazi pored škole vrlo prometan, bezbednosnim kamerama, kojih je ukupno sedam, pokriven je prostor ne samo dvorišta škole, već i dela puta pored škole, a sve u cilju kako kaže u izjavi radio Koprijanu Saša Kulić predsednik MZ Orljane, podizanja nivoa bezbednosti djaka.  Video nadzor ovaj prostor snima 24 časa dnevno.

Vrednost izvedenih radova je oko 100.000 dinara, a novac je obezbedila lokalna samouprava, preko projekta za povećanje bezbednosti dece u saobraćaju.

Inače,  ovo je treća škola u opštini koja je pokrivena bezbednosnim kamerama, pored matične škole u Doljevcu i pukovačke škole, a u planu je da i renovirana školska zgrada u Malošištu, bude pokrivena kamerama.

J.K.

 

Foto: Ilustracija – Novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *