home Društvo, Vesti OŠ “Vuk Karadžić” Doljevac: I od ponedeljka nastava redovna, sem u dva odeljenja koja će raditi po kombinovanom modelu

OŠ “Vuk Karadžić” Doljevac: I od ponedeljka nastava redovna, sem u dva odeljenja koja će raditi po kombinovanom modelu

Kombinovani model odvijanja nastave u srednjim školama u našem kraju, ostaje uglavnom isti, kao i prošle nedelje, najnovije su odluke nadleženih.To znači da će srednjoškolci u Doljevcu i Nišu nastavu pratiti po kombinovanom modelu, po principu jedan dan u školi, drugi onlajn.

Taj princip važiće sledeće nedelje u ukupno 18 lokalnih samouprava. To su Beograd, Valjevo, Vranje, Leskovac, Lajkovac, Lebane, Prokuplje, Ub, Čačak, Bajina Bašta, Velika Plana, Vladičin Han, Ljig, Kragujevac, Sjenica, Šabac, Niš i Sremska Mitrovica.

A u narednoj nedelji svi srednjoškolci u Ivanjici, Novom Pazaru i Užicu pratiće nastavu po trećem modelu – online.

Kada su osnovci u pitanju, drugi model kombinovane nastave primenjivaće se od ponedeljka i u 7. i 8. razredu osnovnih škola u Ivanjici, Lajkovcu, Valjevu i Kragujevcu.

Ostale osnovne i srednje škole radiće po prvom modelu, odnosno đaci će pratiti direktno nastavu iz školskih klupa.

I u Doljevcu, prema najnovijim podacima iz OŠ „Vuk Karadžić“, nastava će se, sem u dva odeljenja u Doljevcu, u kojima su djaci podeljeni u dve grupe, koje naizmenično, svakog drugog dana idu u školu, odvija uobičajeno.U ova dva odeljenja nastava se odvija na ovaj način zbog zabeležena dva slučaja zaražavanja djaka po odeljenju, jer propisi nalažu da se odeljenje sa više od 16 đaka, u kojem su dva zaražena učenika, deli na dve grupe i da se prelazi na kombinovani model nastave.

Zaraženih i djaka i profesora ima, ali u manjem broju, koji ne ometa redovno odvijanje nastave. Prema upravo pristiglim podacima iz ove obrazovne ustanove na corona virus pozitivno je ukupno devetoro dece, dok je njih 34-oro u izolaciji. Kada je nastavni kadar u pitanju obolelo je dvoje nastavnika, dok je jedan prosvetni radnik u izolaciji zbog sumnje na koronu.

J.K.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *