Osmaci iz opštine Doljevac polažu završni ispit u rekonstruisanoj školi

Učenici osmog razreda sa teritorije opštine Doljevac završni ispit polagaće 17, 18. i 19. juna u rekonstruisanoj Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Doljevcu, saopštio je direktor škole Goran Ilić.

Prema rečima direktora Ilića, oko 180 učenika osmih razreda će polagati završni ispit u školi u Doljevcu. “Raspored po učionicama je  određen po azbučnom redu. Mi smo već završili unošenje novog inventara i raspored učenika je već zalepljen na vratima”, izjavio je Ilić.

Testovi će sadržati zadatke osnovnog, srednjeg i naprednog nivoa, a preliminarni rezultati biće dostupni na nivou škole i na portalu Moja srednja škola u petak, 21. juna. Učenici će imati pravo na prigovor koji će moći da podnesu u školi ili elektronskim putem. Konačni rezultati biće objavljeni 24. juna.

Direktor Ilić je pozvao roditelje i učenike da još jednom provere sve podatke koji se nalaze u sistemu. “To mogu učiniti logovanjem preko portala Moja srednja škola i preko e-dnevnika, kako bi bili sigurni da su svi postignuti rezultati u osnovnoj školi unešeni u sistem i da će uticati na raspodelu”, istakao je Ilić.

Rekonstruisana Osnovna škola „Vuk Karadžić“ spremna je da pruži najbolje uslove za polaganje završnog ispita, obezbeđujući svim učenicima jednak pristup obrazovanju i pravičnu evaluaciju njihovih znanja i veština.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *