Osnovan Narodni pokret Srbije

U subotu 11. maja u Nišu je osnovan Narodni pokret Srbije, a na čelu ovog pokreta je  Nenad Stoiljković iz Malošišta. Kako je rekao Stoiljković osnivanje Narodnog pokreta Srbije je “početak stvaranja jedne nove narodne snage“.

„Suština ovog pokreta je pokušaj da se stvori alternativa, kako  vlasti koju imamo, tako i opozicije udružene u  Savez za Srbiju. Pozvao sam predstavnike  Demokratske stranke Srbije, narodne poslanike  Srđana Noga i Zorana Radojičića i predstavnike raznih udruženja i  opozicionih partija u Nišu, Niške inicijative, Zavetnika, sve one koji se zalažu za stvarne a ne kozmetičke promene  koje zagovara Savez za Srbiju, i čiji je cilj da se se ponovo vrate oni koji su nekada bili na vlasti“.

Predsednik UO pokreta, Nenad Stojilјković obratio se na otvaranju zvanicama i novinarima, upoznajući ih s idejama i programom Pokreta. Otvaranju su prisustvovali poverenici i predsednici nekoliko političkih partija, sindikata, udruženja radnika, penzionera, boraca, manjinskih zajednica, saveza, pokreta…grada Niša, ali i visokih funkcionera određenih patriotskih opcija na republičkom nivou.

Narodni pokret Srbije nije orijentisan desno ili levo, nije naklonjen partijama vladajuće koalicije niti bilo kojoj opozicionoj opciji, ali nije ni protiv bilo koje dobre inicijative koja je na korist državlјana RS. Vreme je da se energija usmeri na uspostavlјanje vladavine prava, učvršćivanje institucija, na borbu protiv faktora koji sa strane utiču rušilački, a ne na sukoblјavanje političkih protivnika, zaključio je Stoiljković.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *