Otimanje za novogodišnje paketiće na proslavi u Pukovcu

vatromet-dan-republike-trebinje-2018-4Proslava pravoslavne Nove godine u Pukovcu, već po tradiciji okupila je veliki broj meštana ovog naselja, ali i ostalih stanovnika doljevačke i okolnih opština u subotu uveče u centru ovog mesta. Bez obzira na hladnoću oko 1000 posetilaca uz vatromet i pesmu dočekalo je 2018. godinu po julijanskom kalendaru. Organizatori, Javna biblioteka u Doljevcu, MZ Pukovac i Crveni krst u Doljevcu, potrudili su se i ovoga puta da raznoraznim sadržajima  ulepšaju ovo veče svim posetiocima, pa je tako bilo i ića i pića, i muzike (nastupala je pevačica Nela Bijanić) i vatrometa i novogodišnjih paketića za najmladje.

I tu je nastao problem.

Naime, i pored truda organizatora da sve protekne u najboljem redu, uprkos dobroj atmosferi, zanimljivoj muzici i veseloj publici,  pojedini posetioci  bacili su senku na ovaj dogadjaj. U trenutku kada je otpočela podela novogodišnjih paketića, kojih je bilo oko 500, sasvim dovoljno, po rečima nadležnih za svu prisutnu dečicu, neki stariji posetioci ovog dešavanja krenuli su u pravi grabež. Prema rečima očevidaca, neki od njih trpali su u kese i torbe koliko god su mogli da dohvate, gurajući pritom sve oko sebe, pa je pravo čudo da niko nije povredjen. Situacija se smirila tek kada se na mestu dogadjaja pojavila policija i zavela red, mada su glavni vinovnici ovih nemilih scena  do tada već sa punim torbama izgleda napustili mesto dogadjaja. Prema našim, doduše nezvaničnim informacijama, niko tom prilikom nije uhapšen.

Ostaje nam samo na kraju ove priče da se zapitamo kakvi smo to ljudi postali? Znamo da pljujemo na vlast, na državu, na vreme i nevreme, ali zapitamo li se ponekad da li je potrebno možda da se  najpre  kritički osvrnemo na svoje ponašanje i možemo li uopšte pozitivno menjati društvenu svest, ako pritom najpre ne počnemo od individualnog napretka?

J. Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *