Pacijent iz Pejkovca napao doktora

Dr.Ivan Djordjević
dr Ivan Djordjević

Pacijent iz  Pejkovca D M. (60) ,napao je Ivana Djordjevića ortopeda  specijalistu  Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“  u Prokuplju -preneo je portal “Prokuplje na dlanu”.

Te večeri oko 20, 45 dobio sam poziv sa hirurgije, kao načelnik ortopedije, jer se pripravni lekar nije javljao i otišao sam u bolnicu. Po dolasku u ambulantu lice je imalo povređenu desnu ruku i već mu je privremeno mobilisana. Predložio sam da osane na odeljenje. Na to je reagovalo lice koje je bilo sa njim i odbio hospitalizaciju i tražio uput za Niš, jer navodno kod nas ne radi rentgen. Pošto je odbio da potpiše u protokolu da odbija lečenje, zamolio sam ga da izađe, kako bih pregledao povređenog- priča dr Đorđević.

Tada je dok je pokušavao da ga pregleda, povređeni rukama u grudi odgurnuo Đorđevića i oborio ga na pod. On je ustao i započeo verbalnu svađu sa pacijentom. Napravila se gužva, a dr Đorđević je pozvao policiju.

– Rodbina je pokušala da ode, ali kada su videli policiju, vratili su se i sve se smirilo tek intervencijom policajaca koji su izaši jna teren. Za mene je ova situacija bila vrlo stresna, a u vređanju se p0osebno istakla mlađa ženska osoba koja je takođe bila u pacijentovoj pratnji. Najgore od svega je to što nisu hteli da me saslušaju – kaže dr Đorđević.

On dodaje da mu se za sedam godina rada na ovom mestu ništa slično nije desilo i da je do sada uvek uspevao da objasni pacijentima i rodbini situaciju.

– Ne možemo da bez valjanog razloga šaljemo pacijente u Niš. Ovaj nije bio životno ugrožen i sigurno bi se sanirala njegova povreda, ali uopšte nisu želeli da sarađuju- kaže dr Đorđević.

U policiji nam je potvrđeno da će zbog narušavanja javnog reda i mira protiv dve osobe biti podnete prekršajne prijave, a dr Đorđević je najavio privatnu tužbu. U međuvremenu pacijenta je rodbina odvezla za Niš, a obraili su se i zdravstvenoj inspekciji.

Pre par dana napadnut je od strane rodbine drugog pacijenta i internista u istoj bolnici.

Poslušajte izveštaj Biljane Roganović

https://soundcloud.com/radiokoprijan/pacijent-iz-pejkovca-napao-doktoraizvestavabiljana-roganovic

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *