Počela priključenja gradjana na vodosistem u Pukovcu

Jovica Pešić
Jovica Pešić

Radovi na izgradnji  vodosistema u Pukovcu su u punom jeku. Kako kaže Jovica Pešić načelnik za privredu i finansije u opštini Doljevac već su počela priključenja domaćinstava, a takodje i preduzetnničkih radnji.

  • Posao izgradnje primarnog vodovoda za snabdevanje industrijske zone u Pukovcu, tačnije zapadnog dela, izvodi firma “Hidromontaža” iz Beograda koja je posao dobila preko Ministarstva privrede, a koje je raspisalo postupak javne nabavke I koje sufinansira ovaj projekat sa 60 odsto sredstava od njegove ugovorene vrednosti,  kaže za naš radio Jovica Pešić

On ističe da je vrednost radova oko 13 miliona dinara i da su oni već u završnoj fazi. Prema informacijama radovi bi trebalo da se završe do kraja ove nedelje, ukoliko vremenski uslovi dozvole, i time će se omugućiti priključivanje subjekata na vodovod u ovom delu industrijske zone u Pukovcu.

  • Na ovaj sistem vodovoda, u dužini od oko 2030 metara, svi preduzetnici koji se tu nalaze, ali i preko 50 domaćinstva, moći će ovih dana da se priključe na ovu primarnu mrežu a posao priključka obavlja Javno preduzeće za vodosnabdevanje „Brestovac-Bojnik Doljevac“,  ističe Pešić

Kako ističe Pešić, vlada veliko interesovanje fizičkih lica za vodovodni priključak čija  cena iznosi 30.000 dinara, a uslov je da prilikom priključka, vlasnik domaćinstva, odmah uplati 10.000 dinara , a ostatak od 20.000 dinara se plaća u četiri jednake mesečne rate na tekući račun preduzeća za vodosnadbevanje, dok je cena za pravna lica oko 42.000 dinara.

 

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *