Pomeren datum završnog ispita, održava se 18, 19. i 20. juna

Na osnovu zaklјučka Vlade Republike Srbije da 17. jun 2024. godine, kao drugi dan  Kurban Bajrama, bude neradan dan za pripadnike islamske veroispovesti Ministarstvo prosvete obavestilo je sve škole o pomeranju datuma za održavanje završnog ispita.

U skladu sa zaklјučkom Vlade Republike Srbije obaveštavamo učenike koji ove godine polažu završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja da će prvi dan polaganja biti u utorak, 18. juna, kažu u Ministarstvu prosvete.

To znači da će učenici u utorak, 18. juna polagati test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, dok će test iz matematike polagati u sredu, 19. juna, a test iz izabranog predmeta u četvrtak, 20. juna 2024. godine.

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović poručila učenicima da je pred njima još jedan dan, koji ukoliko je potrebno, mogu da iskoriste i za eventualnu dodatnu pripremu za završni ispit.

Imajući u vidu ovu odluku, sve aktivnosti iz Kalendara aktivnosti se pomeraju za jedan dan.

Preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škole i portalu Moja srednja škola biće objavlјeni u subotu 22. juna. Učenici i njihovi roditelјi imaju pravo na prigovor koji je moguće podneti neposredno u školi ili elektronskim putem.

Objavlјivanje konačnih rezultata završnog ispita biće 25. juna 2024. godine, a raspodela po srednjim školama i obrazovnim profilima 2. jula 2024. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *