Popis poljoprivrede 2023.god. – Počela prijava kandidata za popisivače

Za Popis poljoprivrede 2023. koji priprema, organizuje i sprovodi Republički zavod za statistiku, biće potrebno 2.842 popisivača, kao i 300 opštinskih i 16 regionalnih koordinatora.

Elektronsko prijavljivanje kandidata počelo je danas i trajaće do 21. avgusta do 20 časova na sajtovima Republičkog zavoda za statistiku.  Ovde se možete prijaviti LINK…….

Za opštinu Doljevac predviđeno je da bude primljeno 15 popisivača, a terensko prikupljanje podataka u Popisu poljoprivrede 2023. biće sprovedeno u periodu od 1. oktobra do 15. decembra 2023. godine. Broj prijava je ograničen.

Visina nadoknade za popisivače za ispravno popunjene kompletne upitnike iznosi 600 dinara po upitniku sa osnovnim obeležjima i po 100 dinara za svaki popunjen modul, odnosno set dodatnih pitanja.

Pored toga, biće plaćeni realni putni troškovi popisivača za rad na terenu, predviđena je naknada za korišćenje mobilnog telefona i interneta i obezbeđen je obrok tokom obuke.

Popisivači imaju obavezu da pre početka popisivanja prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju Popisa i rad u aplikaciji za prikuplјanje podataka. Od 1. oktobra do 15. decembra dužni su da popišu sve jedinice popisa (polјoprivredna gazdinstva), prema dodelјenom Adresaru polјoprivrednih gazdinstava,  koristeći laptop za unos podataka u elektronske upitnike.
Opšti uslovi koje kandidat treba da ispuni:

– državlјanstvo Republike Srbije;
– prebivalište ili prijavlјeno boravište u Republici Srbiji;
– najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave;
– stečeno najmanje trogodišnje srednje obrazovanje;
– da kandidat nije osuđivan, da protiv kandidata nije pokrenuta istraga i da se protiv njega ne vodi krivični postupak.

Podrazumeva se poznavanje rada na računaru (MS Office, internet) i mogućnost pristupa internetu tokom perioda angažovanja.

Prednost pri izboru imaće kandidati:

– koji poseduju diplomu o stečenom obrazovanju iz oblasti polјoprivrede;
– koji su učestvovali u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine ili u statističkim akcijama Zavoda iz oblasti polјoprivrede (Popis polјoprivrede 2012, Istraživanje o strukturi polјoprivrednih gazdinstava 2018. ili redovna statistička  istraživanja
u oblasti  polјoprivrede u poslednjih 5 godina);
– koji imaju mogućnost korišćenja sopstvenog vozila za rad u Popisu.

Kandidati se mogu prijaviti za rad samo na teritoriji opštine/grada u kojem imaju prijavlјeno prebivalište ili boravište.

Rang lista prijavlјenih kandidata za popisivače, po opštinama, objavlјuje se 22. avgusta 2023. godine na veb-sajtovima Zavoda stat.gov.rs и  popispoljoprivrede.stat.gov.rs.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *