Potpisani ugovori sa udruženjima nedovoljno razvijenih opština- Među njima i dva udruženja iz Doljevca

Kabinet ministra za unapređenje nedovolјno razvijenih opština Novice Tončeva potpisao je ugovore o finansiranju projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja sa teritorija izrazito nedovolјno razvijenih opština za 2023. godinu. Ukupno opredelјena sredstva iznose 15 miliona dinara, a na poziv Kabineta ove godine stiglo je rekordnih 122 prijava projekata dok je sredstva dobilo 75 udruženja, među njima su i dva udruženja sa teritorije opštine Doljevac, Udruženje CDP „Sunce“ iz Doljevca i Edukacioni razvojni centar „Oasis“ Doljevac, sa sedištem u Belotincu.

Udruženje CDP „Sunce“ iz Doljevca dobilo je sredstva u iznosu od 200 hiljada dinara za projekat „Prevencija je pola zdravlja“, a Edukacioni razvojni centar „Oasis“ podržan je sa 150 hiljada dinara za projekat  „Izaberi pravi put“.

Udruženja su se prijavljivala, kako kažu iz Kabineta, projektima za zapošljavanje mladih i teže zapošljivih kategorija stanovništva, kultura, projekti podrške organizovanja aktivnosti udruženja i uključivanja u kulturnu sferu društva, bezbednost, rad na prevenciji i zaštiti od nasilja i merama povećanja bezbednosti u saobraćaju, aktivizam, volonterizam i mobilnost, aktivno učestvovanje u radu lokalne zajednice, zdravlje, projekti unapređenja kapaciteta lokalne zajednice za smanjenje rizika i rizičnih ponašanja od upotrebe droge, alkohola i drugih štetnih supstanci i osnaživanje svesti i zdravom načinu života.  Takođe, podržani su projekti iz oblasti očuvanja životne sredine, za održivi razvoj zaštite životne sredine, rodne ravnopravnosti, socijalnih pitanja….

Kako je tom prilikom rekao ministar Novica Tončev Kabinet za razvoj nedovoljno razvijenih opštinu treću godinu za redom organizuje dodeljivanje sredstava udruženjima sa nerazvijenih područja.

  • Kontinuitet koji održavamo i sve veći broj projekata koji stižu jasan je indikator da smo stekli ozbiljno poverenje civilnog sektora, da imamo dobru komunikaciju, razumemo potrebe i zajedno dolazimo do rešenja- rekao je Tončev.

Ove godine projekti su pristizali iz sve 44  nedovoljno razvijene opštine i zahvalio se udruženjima na trudu i poverenju koje su im ukazali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *