Povodom obeležavanje Dečije nedelje učenici Srednje škole Žitoradja obradovali vršnjake slatkim poklonima, ali i zaigrali kolo

Dečija nedelja uvek je odlična prilika za iskazivanje kreativnosti, znanja i umeća iz raznih oblasti. Da to zaista jeste tako pokazali su djaci Srednje škole Žitoradja. Učenički parlament ove škole dao je svoj doprinos obeležavanju Dečije nedelje iskazujući istovremeno svoje kulinarsko umeće, ali i društvenu odgovornost, empatiju i solidarnost.

Učenici su, a pod sloganom ovogodišnje Dečije nedelje “Veliko srce dece Srbije”, simbolično pravili kolačiće u obliku srca i sa porukama prijateljstva, delili ih u centru Žitoradje učenicima, osnovcima i srednjoškolcima, radnicima lokalnim preduzeća i prolaznicima.

Takodje, to je bila prilika i za iskazivanje znanja i umeća u očuvanju duhovnog i kulturnog nasledja našeg naroda, pa su djaci čak zaigrali i kola, obučeni u narodnu nošnju. Folklorne igre koje generacijama već žive u našem narodu, prenošene s kolena na koleno, sudeći prema slikama djaka iz Žitoradje, i dalje predstavljaju samu srž našeg nacionalnog identiteta i ujedno pokazuju kako se tradicija čuva i neguje.

J.Kozomara

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *