Poziv za uvodjenje u vojnu evidenciju

Ministarstvo odbrane Republike Srbije objavilo je opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju regruta rođenih 2001. godine, i starijih. Uvođenje u vojnu evidenciju vršiće se i na teritoriji opštine Doljevac, u kancelariji Ministarstva odrbane, koja se nalazi na adresi Nikole Tesle broj 47, svakog radnog dana, osim srede, u periodu od 14. januara do 28. februara 2019. godine, u vremenu od 09.00 – 15.00 časova. Nakon tog datuma uvođenje u voju evidenciju vršiće se po pojedinčnom pozivu, tokom cele godine.

Inače, kako dodaju u saopštenju Ministarstva odbrane koje nam je dostavljeno, regrut koji se uvodi u vojnu evidenciju prilikom regrutacije mora poneti ličnu kartu. Ukoliko je ne poseduje, na uvid može doneti drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet, a u inostranstvu – važeću putnu ispravu.

Detaljnije informacije o uvođenju u vojnu evidenciju mogu se naći na sajtu Ministarstva odbrane, gde je omogućeno i preuzimanje Upitnika za uvođenje regruta u vojnu evidenciju i Prijavu podataka o regrutima.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *