home Društvo, Vesti Predsednik Žitorađe: Uskoro nabavka i novog ultrazvučnog aparata za Dom zdravlja

Predsednik Žitorađe: Uskoro nabavka i novog ultrazvučnog aparata za Dom zdravlja

Dom zdravlja u Žitorađi uskoro će zahvaljujući sredstvima Ministarstva pravde po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja   dobiti novi rendgen aparat. Predsednik opštine Žitorađa Ivan Stanojević kaže da će kupovinom ovog aparata biti podignut nivo zdravstvene zaštite u ovoj zdravstvenoj ustanovi jer su ranije, tačnije od 2012. godine od kada je stari aparat u kvaru, pacijenti upućivani u Prokuplje na dalju dijagnostiku.

  • Ministarstvo pravde je i ove godine sprovelo šesti Javni konkurs za dodelu sredstava prikuplјenih po osnovu oportuniteta za realizaciju projekata od javnog značaja. Na ovom Javnom konkursu Domu zdravlja u Žitorađi odobrena su sredstva u iznosu od 9.996.000 dinara na kupovinu rendgen aparata, pa će pacijenti moći da obave radiološku dijagnostiku u ovoj ustanovi- kaže Stanojević.

On dodaje da će i u narednom periodu određena sredstva biti izdvojena iz lokalnog budžeta za nabavku savremenog ultrazvučnog aparata, a koji će biti namenjen za pregled pacijenata na radiološkom odeljenju.

Predsednik Stanojević kaže da se nada da će nabavka ultrazvučnog aparata biti završena u narednih mesec dana.

Dodao je da je epidemiološka situacija na teritoriji opštine Žitorađa mirna i da beleže sve manji broj obolelih od korona virusa. Raduje ga činjenica da je i veliki broj građana izrazio interesovanje za vakcinaciju i da su mobilne ekipe Doma zdravlja stalno na terenu i vrše imunizaciju stanovništva. Kaže da je zadovoljan odzivom.

M.J.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *