home Vesti Pri kraju radovi na završetku fontane u Malošištu

Pri kraju radovi na završetku fontane u Malošištu

Radovi na izgradnji fontane u centru Malošišta ovih dana privode se kraju, a kako kaže direktor JKP Doljevac Dalibor Stamenković ovo je treća fontana u opštini Doljevac čiju je izgradnju finansiralo ovo preduzeće, a uz pomoć lokalne samouprave.

Fontane su najpre izgrađene u Belotincu i Orljanu, a sada centar sela u Malošištu krasi još jedna lepa građevina ove vrste.

  • Prema planu i budžetu našeg preduzeća, a uz pomoć lokalne samouprave, mi privodimo kraju radove na izgradnji fontane u Malošištu.  Fontana je izgrađena pored pijace, a iza zgrade ambulante Doma zdravlja u tom mestu, jer je lokacija, odnosno parcela, gde su izvođeni radovi, u vlasništvu opštine Doljevac. Izvođač radova je u roku završio radove, pustio je u rad, a ostalo je da se u toku sledeće nedelje zasade dodatne sadnice kako bi oplemenili prostor oko fontane- kaže Stamenković.

Vrednost radova iznosi 277 hiljada dinara koliko su koštale i fontane u Belotincu i Orljanu.

Stamenković dodaje da sredinom sledeće nedelje očekuje dodatne sadnice tuje, lipe i bora, po ugovoru sa resornim ministarstvom i lokalnom samoupravom Doljevac, a po kojem ovo preduzeće ima obavezu da u naredne tri godine obnavlja sadnice koje se nisu primile.

  • U četvrtak i petak trebalo bi da zasadimo pristigle sadnice tuje, lipe i bora u školskim dvorištima u Doljevcu i Pukovcu, odnosno sadnice koje se nisu primile da zamenimo novopristiglim, kao i na brdu Kukumiga i na obroncima Seličevice- ističe Stamenković.

I u sledećoj godini planirana je izgradnja fontana u tri nasilja, a u kojim selima će to biti zavisiće od regulisanih imovinskih odnosa, priključka za vodu i struju.

One thought on “Pri kraju radovi na završetku fontane u Malošištu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *