Prijem predškolaca u lokalnoj samoupravi povodom Dečje nedelje

Povodom Dečije nedelje, koja se tradicionalno obeležava prve sedmice u oktobru, u petak je opštinsko rukovodstvo priredilo prijem za mališane iz Predškolske ustanove „Lane“ Doljevac.

Decu su sa vaspitačima ugostili zamenik predsednika opštine Miloš Vukotić i načelnik opštinske uprave Gordana Cvetković. Predškolci su poneli pano koji su izradili u okviru aktivnosti obeležavanja Dečje nedelje na kome je bio ispisan ovogodišnji slogan „Veliko srce dece Srbije“.

Ovaj prijem organizuje svake godine i time pokazuje da ovdašnja lokalna samouprava brine i o najmlađima, rekla je načelnica Gordana Cvetković i dodala da je lokalna samouprava obezbedila za sve prvake kvalitetan školski pribor i anatomski ranac u vrednosti od 15 hiljada dinara, a uskoro biće i podela 5 hiljada dinara za sve prvake sa teritorije opštine Doljevac koja se godinama unazad isplaćuje iz budžeta opštine.

Deca su na prijemu recitovala pesmice i poklonila nekoliko crteža i pano, a od domaćina su poslužena slatkišima i sokićima.

Inače, Dečija nedelja se održava u cilju skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na potrebe i prava dece i mladih u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihova prava da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *