Prva faza gradnje Obrazovnog centra u Doljevcu gotova tokom leta

Radovi na izgradnji novog Obrazovnog centra u Doljevcu, posle brojnih problema i odlaganja početka izgradnje, sada su u punom jeku. Ovih dana završeno je zidanje prizemnog dela objekta i u toku su pripreme za izlivanje ploče.

To znači da će prva faza izgradnje ovog Obrazovnog centra  u kojem će biti smešten vrtić “Lane”, kao i srednja škola, biti završena tokom avgusta, rekao je u izjavi radio Koprijanu Jovica Pešić, načelnik za privredu i finansije u opštini Doljevac. Grubi radovi podrazumevaju kompletno zidanje objekta i postavljanje krova. Ministarstvo privrede, dodaje, već je odobrilo dodatnih 50 miliona dinara, neophodnih  za drugu, završnu fazu gradnje,  tako da je u toku priprema dokumentacije neophodne za raspisivanje tendera, početkom sledeće nedelje, za izbor izvodjača radova. Druga faza  podrazumeva izvodjenje svih neophodnih radova za privodjenje objekta nameni.

Inače, Obrazovni centar prostiraće se na površini od 2000 kvadrata. Njegovom izgradnjom biće rešen  problem sa nedovoljnim kapacitetima u vrtiću, jer više godina unazad postoje duge liste čekanja za smeštaj dece  na našoj teritoriji, a otvoriće se i novi obrazovni profili za obrazovanje srednjoškolaca.

J.Kozomara (Foto: J.K.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *