„Putevi Srbije“ podneli krivičnu prijavu protiv lica koja su skidala zaštitnu ogradu u Malošištu

Nedavno je Javno preduzeće „Putevi Srbije“ postavilo odbojnu ogradu duž dva državna puta, tačnije, državnog puta II B reda broj 418 i državnog puta II A reda broj 158,  na teritoriji  naselјenog mesta Malošište. Međutim, meštani Malošišta uporno skidaju zaštitne branike kako bi mogli da tu prolaze pešaci, automobili ili traktori. Prošle nedelje, tačnije u petak, radnici su popravili skinutu ogradu u jednom delu puta, da bi ona tokom vikenda opet bila demolirana, jedan deo zaštitnog branika je ostavljen između puteva, a drugi verovatno negde bačen.

U toku današnjeg dana, radnici Puteva Srbije, ogradu su ponovo namestili, medjutim pitanje je, s obzirom na dosadašnje iskustvo, koliko će dugo ograda stajati na svom mestu, pre nego što ponovo bude skinuta.

Iz JP „Putevi Srbije“ ističu da je odbojna ograda koju je postavilo JP „Putevi Srbije“   skinuta i da je  preduzeće je podnelo krivičnu prijavu protiv nepoznatih počinilaca. Sprovođenje dalјih postupaka u pronalaženju počinioca je u nadležnosti MUP-a.

Naša redakcija uputila je pitanja Javnom preduzeću „Putevi Srbije“ u vezi skidanja zaštitne ograde i ukazala zašto to čine meštani, jer je deo sela kod auto-puta bukvalno odsečen, a najviše deca koja idu u školu, jer moraju da preskaču visoku zaštitnu ogradu i drugi alternativni put nemaju sem da se nebezbedno kreću takozvanim starim auto-putem, kako bi došli do centra sela, a zatim krenuli put škole.

U zvaničnom saopštenju koje nam je dostavilo JP „Putevi Srbije“ ističe se da je odbojna ograda postavljena radi veće bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

  • Takođe možemo da Vas informišemo da je JP „Putevi Srbije“  izradilo projekat saobraćajne signalizacije i opreme puta radi bezbednog odvijanja saobraćaja na pomenutoj deonici, ali realizaciju istog blokiraju meštani Malošišta– kaže se u odgovoru na pitanja naše redakcije.

Dodaju, da oni nisu nadležni za rešavanje problema meštana Malošišta, već da je to u nadležnosti lokalne samouprave.

  • Vašeg znanja radi, što se rešavanja problema meštana Malošišta tiče, odnosno obezbeđenja kretanja pešaka, posebno đaka, jer se u blizini puteva nalazi škola, možemo Vas obavestiti da postavlјanje dodatne signalizicije, pešačkih staza, pešačkih prelaza i semafora nije u nadležnosti JP „Putevi Srbije“ već  lokalne samouprave– navodi se u odgovoru JP „Putevi Srbije“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *