Radio Koprijan na licu mesta: Filmski susreti u Nišu, a sutra EKSKLUZIVNI RAZGOVORI SA GLUMCIMA

Spektaklom u niškoj Tvrdjavi počeo je 53. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma. Uz tradicionalnu rečenicu: „Tvrdjava je naša!“ i uručenjem ključeva grada predsedniku festivalskog žirija, otvorena je ova fimska fešta, a niškoj publici poklonila se plejada poznatih glumačkih imena.

Tradicionalno, prve festivalske večeri uručena je nagrada „Pavle Vuisić“, koju dodeljuje Udruženje filmskih umetnika, i to Radošu Bajiću za životno delo, a filmske projekcije počele su ekskluzivom, premijernim prikazivanjem filma Južni vetar, reditelja Miloša Avramovića, kriminalističkog filma, sa elementima trilera, koji govori o kriminalnim aktivnostima grupe mladih ljudi, koji u želji za boljim životom prave pogrešan izbor. Glavnu ulogu u filmu tumači Miloš Biković, koji je bio zvezda večeri. Pored njega zapažene role odigrali su i Miodrag Radonjić, Miloš Timotijević, Dragan Bjelogrlić, Srdjan Žika Todorović. Većina filmske ekipe prisustvovala je projekciji filma i poklonila se niškoj publici. Ekskluzivno za radio Koprijan govorili su mnogi od njih. Takodje, svoje prvo izvodjenje u Srbiji imao je i film Granice kiše.

Detalje sa ovog dogadjaja, za koji se publika u ovom kraju priprema cele godine, čitajte sutra na našem sajtu, a nemojte propustiti ni snimke razgovora sa glumcima poput Miloša Bikovića i Radoša Bajića, kao i mnogih drugih, koji će biti emitovani u ponedeljak u našim informativnim emisijama.

Jedno je sigurno. Večeras se u Nišu tražila karta više, jer je Filmski festival u ovom gradu izazvao veliko interesovanje ljubitelja filmske umetnosti, a u istom ritmu nastavlja se i sutra. Drugog dana festivala, u nedelju 26. avgusta, na programu je film Izgrednici, još jedno ostvarenje kriminalističkog žanra, koji je sve popularniji kod nas, kao i film Proklet pas, mešavinu komedije i akcije u kom igraju izmedu ostalih Srdjan Todorović, Nina Seničar, Jelena Galović.

Festival traje do petka 31. avgusta, kada će biti dodeljene festivalske nagrade. Dodajmo i to da će tokom trajanja festivala biti prikazano 12 filmova u takmičarskom delu programa, a ove godine festivalski žiri čine Bojana Maljević, Tihomir Stanić i Ana Sofrenović, koja je i predsednica žirija.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *