Radio Koprijanu uručena nagrada “Ekran” za lokalno izveštavanje

Radio Koprijan Doljevac dobitnik je nagrade za uspešno izveštavanje na lokalu, a koje dodeljuje  Centar za istraživanje medijskog prostora (CIMP). Nagrada „Ekran“ ove godine dodeljena je  televizijskim novinarima, ali i radijskim, kao i novinarima pisanih medija i portalima. Nagrade su dodeljene na osnovu rezultata istraživanja javnog mnjenja u više kategorija. U istraživanju je učestvovalo 750 ispitanika u periodu od 15.septembra 2018. do 10. februara 2019. godine.

Istraživanje je rađeno u saradnji sa marketinškom agencijom „Poslovne strane“ iz Niša.

Prvi put nagrade su dodeljene i za medijske radnike odnosno kuće van Niša. Uručene su Svrljiškim novinama, Radio Aleksincu i Radio Koprijanu iz Doljevca za uspešno izveštavanje na lokalu.

Radio Koprijan Doljevac ove godine prepoznat je kao medij od velikog značaja za lokalno informisanje i dobio je nagradu za za uspešno izveštavanje na lokalu.

Direktor radio Koprijana, Dejan Dinić, prilikom uručenja nagrade zahvalio se svima, a posebno slušaocima ovog medija.

  • Drago mi je što su građani prepoznali značaj informisanja putem radio talasa i uloge koju radio Koprijan ima u lokalnom informisanju. Ovom nagradom priznat je trud i rad naših novinara koji su svakodnevno na terenu i nastoje da na objektivan i pravovremeni način inforimišu građane opštine Doljevac, a i šire- rekao je Dinić prilikom uručenja nagrade.

Za tri najgledanije TV emisije nagrađeni su Ivana Marković, novinarka Prve TV, drugo mesto pripalo je Jovici Milanoviću uredniku i voditelju jutarnjeg programa RTV Belami,a treće Danijeli Ivanković, uredniku emisije „Fokus“ TV Zona plus.

Među dobitnicima nagrada su i novinski poslanici koji su bili van uobičajenih kategorija koje su se vrednovale prošle godine. Portal Niške vesti dobio je nagradu za izuzetnu promociju grada Niša. Specijalno priznanje van kategorije dobila i dugogodišnji novinar Narodnih novina Vesna Petrović za tekstove iz oblasti društva i kulture. Bum radio primio je nagradu van uobičajenih kategorija za obeležavanje Svetskog dana radija. U kategoriji emisija jutarnjeg programa nagradu su dobili Dragan Žika Stojanović iz TV Zone Plus i Vladica Jonančić iz NTV NIŠ. Milena Antić niz NTV nagrađena je za popodnevni kontakt program.

U Kategoriji informativnih kontakt emisija nagrada je uručena Ružici Simonović iz TV “KOPERNIKUS” za emisiju “Prizma”.Za večernju društveno političku emisiju “ Između redova” TV Belamija nagradu je dobila Dušica Dejić.Za vikend kontakt program nagradu je dobila Svetlana Ceca Petrović za emisiju “Izjava nedelje” TV Belamija.U kategoriji zabavnog programa za emisiju “Subotom” RTV Belami nagrada je pripala Miroljubu Jovanoviću.U oblasti sportskog programa nagrađena je emisija “ Tajm aut” i TV KOPERNIKUS, i novinari MIilan Kostć i Nikola Šipovac.

Nagrade su novinarima uručene u restoranu „Stambolijski“ u Nišu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *