Radnica Leonija preminula nakon što joj pozlilo na radnom mestu

Zaposlenoj  radnici Leonijia u Malošištu M.S (1978) je danas pre podne pozlilo na radnom mestu,a posle ukazane lekarske pomoći  u samoj fabrici ženu je suprug odvezao kući. Nekoliko sati kasnije u ranim popodnevnim satima žena je preminula u svom domu.Nezvanično saznajemo da je razlog smrti srce, ali za sada nemamo detaljnijih i zvaničnih podataka o tome.

Posle ovog slučaja našoj redakciji se javilo više radnika koji su se žalili na preopterećenost i izrabljivanje od strane poslodavca. Kako nam je ispričao jedan od zaposlenih u poslednje vreme oni skoro i da nemaju slobodnih dana. ” Radi se po deset sati i to tako što se pri kraju smene saopšti da se ostaje još dva sata,a ako radite prvu smenu cele sedmice , i u subotu, odmah u nedelju idete u treću smenu koja vas očekuje još 6 uzastopnih noći , što je prosto neizdrživo”-ispričao nam je radnik ove firme koji želi da ostane anoniman.  On je dodao da pojedini šefovi standardno vrše mobing i da oni stalno podnose prijave protiv takvih ali u firmi niko ne reaguje.

Da podsetimo  Leoni u Srbiji ima 4 fabrike – u Prokuplju, Malošištu, Nišu i Kraljevu i zapošljava više od 13.000 radnika. Sa tolikim brojem zaposlenih ovaj proizvođač kablovskih snopova za automobile premijum klase, najvišeg kvaliteta u svetu, ujedno je i najveći privatni poslodavac u Srbiji.

2 thoughts on “Radnica Leonija preminula nakon što joj pozlilo na radnom mestu”

  1. Ne brinite,ja kao cerka necu stati. Doci cu im glave. Jer moje majke nema,a zdravstveni sam radnik,nece moci da mi pricaju bajke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *