Redari u Kladovu napali trenera Naših krila Srdjana Stevanovića

media-share-0-02-05-55a6644e197d14c6dee8e0676169c71c01def12d4c4fb41a4731e44becd495f9-d9485a8f-4bc4-4588-bb5b-c2c7b4bb9246Sevale su varnice proteklog vikenda u Kladovu. Posle utakmice zone „Istok” Brodoremont – Naša krila (2:0), napadnut je Srđan Stevanović, direktor i trener zonaša iz Belotinca, a u svemu su, kako kaže prvi čovek novajlije u zonaškom društvu, učestvovali predstavnici domaćina.

Napad se dogodio na kraju utakmice, dok je Stevanović odlazio sa terena do prostorija gde se radio protokol.

– Redari sa markerima su nasrnuli na mene, pokušali su fizički da se obračunaju, ali reagovala je policija i sprečila teži incident. Ponašanje domaćina je, takođe, za  osudu. Vršili su tokom utakmice pritisak na mene, igrače i službena lica. U jednom trenutku, neko od predstavnika Brodoremonta, rekao nam je da nam ne garantuje bezbednost, ni da ćemo mirno napustiti igralište i Kladovo, ukoliko ne dobiju utakmicu – kaže Stevanović.

Direktor zonaša iz Belotinca kaže i da je delegat Dragan Lukić iz Grlјana kod Zaječara, podneo dopunski izveštaj u FS RIS.

SRDJAN-STEVANOVIC-BELOTINAC
Srdjan Stevanovic /sportski žurnal/

– Utakimcu smo izgubili, nemamo primedbe na suđenje, ali fudbaleri su igrali u grču i strahu, i to je u velikoj meri kumovalo porazu. Bio je prekid u toku utakmice, izazvala ga je domaća klupa sa redarima. I to je uneto u zapisnik. Bilo je gusto i na protokolu, pa verujem da Lukić nije smeo ni sve da unese u zapisnik. Na kraju, sačekali smo da se raziđe gužva ispred prostorija gde smo radili protokol, i tek onda, posle izvesnog vremena, napustili smo Kladovo.

Posle sastanka Upravnog odbora izdato je saopštenje o incidentu.

– Nije samo reč o napadu na mene, ni uslovi koje nam je domaćin pružio, ni najmanje ne odgovaraju ovom rangu. Prostorije u kojima smo se presvlačili udalјene su 100 metara od igrališta, nema vode za kupanje, VC ne radi, ruinirani su zidovi i pod… Postavlјena su vrata od nekih čeličnih tabli, a kako su nam objasnili, to su radionice za mehaničarske usluge. Ovako nešto nema ni u opštinskim rangovima! Nadam se da će disciplinski organi FS RIS reagovati na vreme, kazniti odgovorne i sprečiti da se ovako nešto ponovi – poručuje na kraju Srđan Stevanović, direktor i trener zonaša iz Belotinca.

Saopštenje Naših krila iz Belotinca, šokiralo je čelnike Brodoremonta, kluba koji je oduvek bio dobar domaćin, čak i u situacijama kada se grčevito borio za opstanak u zoni.

Kladovčani sa svim klubovima neguju sportsku saradnju i, kako kažu, ne mire se sa navodima gostujućeg tima koji razloge za poraz traži tamo gde ih nema.

– Značaj utakmice doprineo je nepotrebnoj nervozi, ali to nije uticalo na tok i krajnji ishod. Pobedili smo zasluženo jer smo bili bolјi, a o nereglarnim uslovima na želimo da polemišemo, jer je naš svedok TV snimak – kaže Bojan Soldatović, prvi operativac Kladovčana.

Kako poručuju iz Brodoremonta, saglasni su sa navodima delegata Dragana Lukića iznetim u zapisniku:

– Spremni smo da snosimo sankcije u skladu sa propozicijama, ukoliko se u dopunskom izveštaju konstatuje brutalnost, bahatost i hajdučija, kako nas predstavlјa tim iz Belotinca čiji su igrači posle utakmice, dok se sastavlјao zapisnik, sa našim fudbalerima, razgovarali uz osveženje. Ako je bilo pokušaja linča predstavnika gostujućeg kluba zašto o tome ne postoji izveštaj policijskih službenika koji su obezbeđivali meč. Fudbalska javnost saznaće istinu posle reakcije nadležnih u FS RIS tada će se videti šta je istina, a šta lov u mutnom – rekao je na kraju Bojan Soldatović

(SPORTSKI ŽURNAL)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *