home Vesti Samohrana majka 11 dece napisala pesmu SVETIM MUČENICIMA KRAGUJEVAČKIM

Samohrana majka 11 dece napisala pesmu SVETIM MUČENICIMA KRAGUJEVAČKIM

U okviru duhovno-prosvetitelјske akcije „Zavoli, voli! Obnovimo sebe! Glas  Srbije!“ izašla je nova pesma Svetim Kragujevačkim Mučenicima, povodom 80 godišnjice stradanja đaka i naroda u Kragujevcu.

Veoma dirlјiva pesma. Mnogo jake emocije. Dar od Boga veliki dobila je Maja Kovačević, da napiše, snimi i otpeva ovu pesmu sa svojom decom u učionici u kojoj su stradalna deca učila, u Šumaricama gde su Krv Svetu prolila i u Crkvi gde se njihovo mučeništvo svakodnevno spominje i gde oni pred Prestolom Božijim stoje.

Maja je samohrana majka jedanaestoro maloletnih srpčića. Motiv za ovu pesmu bio je silan, jer je tačno 80 godina prošlo od stradanja Dečice Svete i naroda srpskog i Božijeg. Tim povodom ona je sa svojom divnom dečicom ispevala ovu pesmu posvećenu sećanju na genocid nad srpskom nejači i srpskim đacimakoji je izveden strelјanjem u Kragujevcu u ime večnog zaveta srpskog roda da se zločin nad srpskim narodom i srpskom decom nikada ne zaboravi.

Ovo je veliki blagoslov, ne samo za nju i njenu porodicu, već preko Maje Kovačević, blagoslov stiže i do svakoga ko odgleda ovu pesmu i tako prizove Svete Kragujevačke Mučenike, stradalnu našu dečicu, da budu naši zastupnici pred živim Bogom. Svaka kap te dečije, nevine, Mučeničke Krvi je seme za nas danas i za sva buduća pokolenja. Veliki je ovo blagoslov za vasceli srpski rod i za svakog Srbina, ma gde živi.

Hvala sestri našoj Maji, što zahvalјujućinjoj Bog blagoslovi i sve nas. Delite braćo i sestre ovu pesmu, DA SE NE ZABORAVEMUČENICI NAŠI SVETI, da nam svima zastupnici budu. Da se sećamo našeg stradanja i da nam oči uvek budu uprte ka Vaskrsenju srpskog roda.

Pesmu možete poslušati putem linka:  https://www.youtube.com/watch?v=IaiQ4wNZqxs

Duhovnik duhovno-prosvetitelјske akcije

Zavoli, voli! Obnovimo sebe! Glas Srbije!

Protojerej Aleksandar Stojilјković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *