Šest izbornih lista u trci za lokalni parlament u Doljevcu

Izbori za odbornike Skupštine opštine Doljevac biće održani 16.decembra 2018.godine, a opštinska Izborna komisija proglasila je šest izbornih lista, kaže u izjavi za radio Koprijan Gordana Cvetković sekretar opštinske Izborne komisije. Ona je dodala da će građani Doljevca  glasati na 37 izbornih mesta.

Pod rednim brojem jedan proglašena je lista „Aleksandar Vučić- Zato što volimo Doljevac“,  koju je podnela koalicija „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Doljevac“.

Pod rednim broj dva je lista „Milan Krkobabić- Partija ujedinjenih penzionera Srbije- I Doljevac je Srbija“  koju je podnela partija Ujedinjenih penzionera Srbije.

Pod rednim brojem tri je lista „Ivica Dačić Socijalistička partija Srbije- SPS Ivica Dačić“ koji je podnela Socijalistička partija Srbije.

Pod rednim brojem četiri je lista  „Jedinstvena Srbija- Dragan Marković Palma“ koje je podnela Jedinstvena Srbija.

Pod rednim brojem pet je izborna lista „Doktor Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ koju je podnela Srpska radikalna stranka.

I pod rednim brojem šest je lista grupe građana „Za demokratski Doljevac“.

  • Opštinska Izborna komisija će shodno zakonu, odnosno deset dana pre izbora, objaviti zbirnu izbornu listu, a to je do 5.decembra ove godine- istakla je Cvetkovićeva.

Opštinska Izborna komisija je odmah nakon zaključenja jedinstvenog biračkog spiska za područje opštine Doljevac, a to je 30.novembra u ponoć, sutradan, odnosno 1.decembra, donela  Odluku i utvrdila ukupan broj birača, a to je 14.720 birača.

Građani će moći do 12.decembra, odnosno 72 sata pre održavanja izbora, podnositi zahteve za naknadne promene preko Opštinske uprave, a na osnovu tih zahteva, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave će donositi rešenja na osnovu kojih će se zasnivati te naknade promene.

M.Jovanović

One thought on “Šest izbornih lista u trci za lokalni parlament u Doljevcu”

  1. Jrdinsvena Srbija Dragan Markovic-Palma izlazi na lokalne izbore 16.12.2018 g. SAMOSTALNO i zato zakruzite broj 4. DOMACINSKI-DO POBEDE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *