Sledeće nedelje počinju radovi na rekonstrukciji škole u Doljevcu

Radovi na kompletnoj rekonstrukciji osmogodišnje škole „Vuk Karadžić“ u Doljevcu počinju sledeće nedelje. Vrednost radova je 110 miliona dinara, a izvođač firma „Ljuba invest“ iz Paraćina. Kako kaže direktor škole Goran Ilić radovi počinju 6.juna, po segmentima, tako da će učenici školsku godinu ipak završiti u ovom objektu, a neće biti ni pomereno mesto održavanja male mature, pa će đaci, kao i godinama unazad, po već ranije utvrđenom rasporedu sedenja, testove rešavati u Doljevcu.

  • Radovi na rekonstrukciji objekta podrazumevaju kompletno uređenje škole i što je najvažnije konačno će kotlovi biti zamenjeni i rešićemo najveći problem ove škole koji nas je godinama u nazad mučio u zimskim mesecima. Svi dobro znaju da su kotlovi stari, više puta popravljani, tako da će učenike i nastavno osoblje dočekati tople učionice sledeće školske godine- kaže Ilić.

Ističe da je projektom planirano da se uradi kompletna toplotna izolacija škole, što će ovaj objekat učiniti visoko energetski efikasnim, kompletna rekonstrukcija kotlarnice i zamena kotlova za grejanje, radovi na krovu, uređenje fiskulturne sale, kompletnog unutrašnjeg enterijera škole i zamena unutrašnje stolarije, ali i uređenje školskog dvorišta.

  • Pošto je ostalo dvadesetak dana do kraja školske godine, dogovorili smo se za izvođačem radova da rekonstrukciju škole počnu po etapama kako ne bi za ovaj kratak vremenski period decu izmeštali iz škole. Tako da će radovi početi od kotlarnice i fiskulturne sale i radnici neće ometati đake tokom nastave. Takođe, godinama se održava prijemni ispit za osmake u Doljevcu, oni su tokom probe male mature dobili raspored sedenja, pa smo rešili da i to ne menjamo i mala matura će se polagati u Doljevcu- kaže Ilić.

Dodaje da će učenici škole u Doljevcu novu školsku godinu verovatno početi pohađanjem nastave u školi u Pukovcu. Kako kaže učenicima biće obezbeđen prevoz, a o rasporedu smena i način odvijanja nastave biće naknadno objavljen.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *