home Kultura, Vesti “Služavka gospodarica” na sceni doljevačke Javne biblioteke, pred velikim brojem posetilaca

“Služavka gospodarica” na sceni doljevačke Javne biblioteke, pred velikim brojem posetilaca

Prvi put publika u Doljevcu imala je priliku da pogleda operu i to u velikoj sali doljevačke Javne biblioteke. Ova, za naše prilike nesvakidašnja izvedba, privukla je  sinoć veliki broj posetilaca iz Doljevca i okoline, a zanimljivo je istaći da su većinu publike činili mladji posetioci. Ovim Javna biblioteka još jednom pokazuje da i publika u malim sredinama može da prepozna kvalitetne sadržaje ukoliko im se pruži prilika za to i, puna entuzijazma, najavljuje niz značajnih dešavanja i za naredni period.

Inače, komična opera „Služavka gospodarica“, kompozitora Đovanija Batiste Pergolezija, koju organizatori nazivaju biserom napolitanskog baroka, u izvodjenju dvoje solista Marijane Davinić, soprana i Marka Milisavljevića, bas baritona, kao i Miloša Cvetkovića i Andjele Stanković, oduševila je prisutne.

Ne manje pažnje privukla je i muzička pratnja, kamerni orkestar, pod dirigentskom palicom Ivane Mirović.

Operu je, inače, režirao Miloš Cvetković, dok je za produkciju bio zadužen niški Studentski kulturni centar, a opera je naišla na veliko interesovanje i niške publike, te će večeras, u Narodnom pozorištu, imati svoju već treću izvedbu.

J.Kozomara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *