Sotirovski: Pojačane epidemiološke mere za opštinu Doljevac u suzbijanju covida19

Već nekoliko dana novinari Radio Koprijana pokušavaju da od nadležnih dobiju precizne podatke o broju obolelih na teritoriji opštine Doljevac, s obzirom na to da istraživačkim radom dolazimo do podataka da se svakoga dana povećava broj obolelih u našem kraju.

Ipak, i pored svih napora i dalje nemamo tačan broj obolelih, bez obzira na to što od svih instanci, od nacionalnog Kriznog štaba do Instituta za javno zdravlje u Nišu pokušavamo danima da saznamo pravo stanje stvari na terenu,  po pitanju rasprostranjenosti zarazne bolesti covid19. Ove informacije bitne su za sve nas  jer i na teritoriji opštine Doljevac postoji jedan Dom za stara i invalidna lica, a znamo da je situacija u pojedinim domovima na jugu, pre svega u Nišu i Novom Selu, vrlo loša, a što je doprinelo kako su nadležni rekli “eskaliranju” stanja u ovom delu zemlje.

Konkretne brojke nije nam mogla dati ni načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski sa kojom smo danas razgovarali, a koja je član nedavno formiranog Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug, upućujući nas na epidemiološke službe .

Ipak, ono što je mogla da nam kaže  je da se vrši pojačani nadzor i preduzimaju mere, a da su s tim u vezi, na covid19 testirani i korisnici doljevačkog Doma za stara i odrasla invalidna lica, kao i zaposleni u ovoj ustanovi. Takodje, dodala je, uzorkovaće se hrana, a rezultati se očekuju ovih dana.

Podsetimo, prema našim informacijama na teritoriji opštine Doljevac 35 ljudi zaraženo je covidom19 , a jedan lekar Doma zdravlja Doljevac  je potvrdio na svom fejsbuk profilu da je pozitivan na korona virus.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *