Sramota! Kontejner u Malošištu opet bačen u kanal, na njegovom mestu deponija!

Kontejner koji je postavilo Javno komunalno preduzeće „Doljevac u Malošištu, tačnije u Sinđelićevoj ulici, opet je završio u obližnjem kanalu. Tačnije, po ko zna koji put gurnut je u kanal, a na njegovom mestu građani su napravili mini deponiju, a smeće po ulici dodatno razvlače psi.

Kontejner je na ovom mestu postavljen kako bi domaćinstva odlagala smeće, jer kamion smećar ne može da ulazi u tesne sokake koji se tu nalaze. Međutim, nekome očigledno smeta što je postavljen na tom mestu, jer čim ga radnici JKP Doljevac izvuku iz kanala, nakon nekoliko dana on opet biva gurnut. Još jedan kontejner, pored trafostanice, nedaleko od ovog mesta je postavljen, ali  njega na sreću niko za sada ne dira.

Kako su nam rekli u JKP Doljevac kontejneri su postavljeni kako bi građani odlagali smeće i kako bi se stalo na put bacanju smeća u obližnji kanal. U Malošištu ima preko 20 kontejnera koji su postavljeni na mestima gde kamion smećar ne može da uđe u tesne ulice, ali i na kritičnim tačkama gde su uočili da nesavesni građani prave deponije.

Još tužnije je i to da građanima ne smeta što je kontejner bačen i po ustaljenoj navici na tom mestu nabacano je đubre, a pretpostavljamo da je i veća količina đubreta završila i u kanalu.

Na kraju postavljamo pitanje: Kome smeta čista okolina? Kome smeta kultura odlaganja smeća na propisnom mestu? I šta vam šapuće savest kada kontejner svake nedelje bacate u kanal?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *