Šteta milionska, pomoći niotkuda!

Zoran Ilić ispred plastenika
Zoran Ilić ispred plastenika

Policija u Žitoradji još uvek traga za nepoznatim počiniocima, koji su prošlog vikenda povrtarima u naseljima Glašinac i Izvor uništili 53 plastenika, spremnih za početak proizvodnje ranog povrća. Zoranu Iliću iz Glašinca je uništena folija na svih 7 plastenika, a on kaže da je šteta preko 350.000 dinara. Kako nam je rekao Ilić ni sam ne zna kako će sada da obezbedi novac za  novu foliju ,  a pored toga već se kasni sa sadnjom. Ilić napominje da im je iz opštine obećana neka pomoć, ali da ni on, ni ostalih jedanaestoro ne veruju da će im stići obećano, jer su već 2014. godine prilikom poplava ima loša iskustva sa lokalnom samoupravom.

-Ljudi su razočarani kaže Ilić, jer nam je predsednik opštine ponudio nadoknadu troškova za gorivo do Leskovca prilikom odlaska za kupovinu folije, što je stvarno sramota zaključuje on.

Nebojša Mičić iz Izvora je takodje pretrpeo štetu. Kako kaže ovim poslom se bavi da bi prehranio porodicu, jer mu je to jedini posao i izvor prihoda. Mičić kaže da svi oštećeni traže od policije da bude aktivnija na pronalaženju krivca i dodaje da je u ovom delu Žitorađe struja nestala baš te noći. Inače, procenjuje se da je ukupna šteta preko 20 miliona dinara. Da podsetimo, ovo nije prvi put da se u Toplici dešavaju ovakve stvari . Tokom prošle godine više voćara je pretrpelo štetu jer  im je neko polomio tek  zasadjene sadnice višnje, ali do danas je nepozanto da li su vinovnici pronadjeni.

Ovako izgledaju plastenici oštećenih povrtara:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *