Stigla specijalna klupa za Elenu, učenicu IV razreda škole u Malošištu

Devojčica sa posebnim potrebama, Elena iz Malošišta, zahvaljujući ljudima dobre volje, moći će mnogo kvalitetnije da prati nastavu u školi, s obzirom na to da je ovih dana stigla specijalno za nju napravljena školska klupa. Ova namenska klupa omogućiće joj da mnogo lakše nego do sada čita i piše tokom časa, s obzirom na zdravstvene poteškoće koje ima.

Elena je djak četvrtog razreda isturenog odeljenja OŠ „Vuk Karadžić“u Malošištu i u razredu je učiteljice Danijela. Učiteljica i njeni drugovi, ne samo iz odeljenja, već svi učenici iz Malošišta, a povodom Dečje nedelje, prikupili su nedavno sredstva za kupovinu specijalne klupe za Elenu. Medjutim, stolar Vlada Spasić kome su se obratili da napravi ovu namensku klupu, nije želeo na naplati svoj posao, te je klupu donirao, a sredstva koja su bila prikupljena za te namene predata su Eleninoj majci i biće iskorišćena da se devojčici kupi nešto drugo.

Inače, ovo nije prvi put da se djaci iz Eleninog odeljenja organizuju i prikupljaju novac za svoju drugaricu, što samo još jednom svedoči da su solidarnost, humanost, drugarstvo, saosećajnost osobine koje kod dece treba razvijati od najmladje dobi.

J.Kozomara

One thought on “Stigla specijalna klupa za Elenu, učenicu IV razreda škole u Malošištu”

  1. Bravo za sve ucenike,organizatore i donatore. Ljudi sa nase teritorije imaju dusu,umeju da budu humani a deca-ucenici su to uvideli kod roditelja,nasavno i vaspito osoblje i ucinili veliko delo za svoju drugaricu.Posebnu zahvalnost dajem stolaru koji je jos vise doprineo da budemo humani,solidarni da pomazemo jedni drugima. SViMA MNOGO HVALA !!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *